×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bilersättningsavtal KFS

Ett nytt bilersättningsavtal gäller från 1 april 2012. Avtalet heter Bil 12.

Bil 12 avlöser Bil 01 och gäller från 1 april 2012 och tillsvidare.

Lite om förändringarna i BIL 12:

  • Ersättningen delas in i en skattefri del och ett tillägg. Den skattefria ersättningen är för närvarande 18,50 kronor/mil och tillägget 11,50 kronor/mil, totalt 30 kronor/mil. Fördelen med en sådan konstruktion är att om den skattefria delen höjs, ökar totalbeloppet utan att avtalet behöver omförhandlas.

  • Samma ersättning ska gälla för de som i dag har bilavtal, men utan fast ersättning, respektive de som inte har bilavtal. Ersättningen blir lika oavsett hur många mil den anställde kör per år. Tidigare har ersättningen sänkts i intervaller när körsträckan ökat. Den här förändringen innebär att ersättningen höjs med mellan 3 kronor och 13,80 kronor/mil beroende på den årliga körsträckan.

  • Några har avtal om en kombination av fast och rörlig ersättning. Den formen kommer att finnas kvar och båda ersättningsdelarna höjs.

  • Vissa medlemmar behöver ha tillgång till arbetsutrustning som måste transporteras i eller på bilen eller på släpvagn. Tidigare fanns tre olika ersättningsformer, förutom viktklasser. Viktklasserna finns kvar men i övrigt gäller en ersättning oavsett på vilket sätt arbetsutrustningen transporteras. Detta innebär en höjd ersättning på mellan 6 och 200 procent.

  • Nytt är att utlägg för biltull, trängselskatt eller andra avgifter som beslutats av myndighet ersätts.

  • Däremot tas ersättningen bort för medpassagerare, för transport av arbetsutrustning på arbetstagarens släpvagn samt för motorcykel, moped och cykel.

  • Såväl lokala som enskilda avtal kan tecknas även fortsättningsvis.

Avtalet Bil 12

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum