×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Jag skriver ett anställningsavtal* den 1 januari 2013 eller senare. Vad händer med min tjänstepension?

Det finns inget kollektivavtal som säger att du ska få tjänstepension. Därför måste du prata med din arbetsgivare och försäkra dig om att du får tjänstepension redan från din första anställningsdag.

Vision tycker att det är enklast för alla parter om du som är nyanställd omfattas av samma tjänstepensionslösning som dina kolleger som har pensionsavtalet KAP-KL. Det går att tillämpa innehållet i avtalet, även om det inte längre finns kollektivavtal om det.

Ett förslag är att få med den här lydelsen i ditt anställningsavtal:

Tjänstepension:
För anställningen ska tillämpas de villkor som framgår av det tidigare gällande kollektivavtalet KAP-KL. Detta innebär att arbetsgivaren åtar sig att tillämpa de villkor som framgår av det tidigare gällande KAP-KL, tills att nytt kollektivavtal träffas.

Andra formuleringar kan naturligtvis användas men vänd dig gärna till din fackliga organisation för råd och stöd i samband med detta.

Det är du själv som bestämmer vad du är beredd att acceptera för tjänstepensionslösning, du kan förhandla om den på samma sätt som du gör med din lön.

Prata med ditt ombud eller kontakta Vision Direkt om du är osäker.

*Anställningens början räknas från och med den dagen då du sluter avtal med arbetsgivaren om anställning, inte den dagen som du börjar arbeta i den nya anställningen.

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Lön efter kön

Lön efter kön

Lön, Fika

Ses över en fika och prata om jämställda löner. Hur ser det ut på er arbetsplats?

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum