Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Pensionsavtal KAP-KL och AKAP-KL

2013-10-04

Ett nytt pensionsavtal, AKAP-KL för dig som arbetar i kommun, region eller ett företag kopplat till Pacta gäller från 1 januari 2014. För dig som är född 1985 och tidigare gäller fortfarande avtalet KAP-KL.

Tack vare att din arbetsgivare har tecknat kollektivavtal med facket tjänar du in tjänstepension.

En viss procentandel utöver din lön betalar din arbetsgivare in till en pensionsförsäkring. Där växer pengarna till den dag du går i pension. Tjänstepensionen väntas vara en mycket viktig del av din totala inkomst som pensionär.

Pensionsavtalet AKAP-KL gäller för dig som är född 1986 eller senare, och som jobbar i kommun, landsting, region eller i ett företag som finns inom Sobona (före detta Pacta).

Är du född 1985 eller tidigare? I så fall fortsätter det tidigare pensionsavtalet KAP-KL att gälla för dig.

Kort om pensionsavtalet AKAP-KL

  • 4,5 procent utöver din lön sätts av till tjänstepensionen. På lönedelar över cirka 35 000 kronor/månad sätts 30 procent av.*
  • Ingen åldersgräns finns för när du börjar tjäna in pension (tidigare var det 21 år).
  • Du tjänar in tjänstepension även när du är sjuk eller föräldraledig.
  • Du har samma typ av tjänstepension som anställda på privata företag. Det underlättar om du under karriären byter mellan privat och offentlig sektor.
  • Dina efterlevande (barn, make/maka/sambo) får ersättning om du avlider.

Hela avtalet hittar du i avtalsbiblioteket.

Kollektivavtal för kommun, region och Sobona

*Allmän pension tjänas bara in upp till detta inkomsttak. Därför betalar arbetsgivaren in extra pensionsavgift. Inkomsttaket är 7,5 inkomstbasbelopp och år 2016 motsvarar det strax över 37 000 kronor/månad.

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Lön efter kön

Lön efter kön

Lön, Fika

Ses över en fika och prata om jämställda löner. Hur ser det ut på er arbetsplats?

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar