Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare med headset pratar i telefon.

Pensionsavtal KAP-KL och AKAP-KL

2013-10-04

Ett nytt pensionsavtal, AKAP-KL för dig som arbetar i kommun, region eller ett företag kopplat till Pacta gäller från 1 januari 2014. För dig som är född 1985 och tidigare gäller fortfarande avtalet KAP-KL.

Tack vare att din arbetsgivare har tecknat kollektivavtal med facket tjänar du in tjänstepension.

En viss procentandel utöver din lön betalar din arbetsgivare in till en pensionsförsäkring. Där växer pengarna till den dag du går i pension. Tjänstepensionen väntas vara en mycket viktig del av din totala inkomst som pensionär.

Pensionsavtalet AKAP-KL gäller för dig som är född 1986 eller senare, och som jobbar i kommun, region eller i ett företag som finns inom Sobona (före detta Pacta).

Är du född 1985 eller tidigare? I så fall fortsätter det tidigare pensionsavtalet KAP-KL att gälla för dig.

Kort om pensionsavtalet AKAP-KL

  • 4,5 procent utöver din lön sätts av till tjänstepensionen. På lönedelar över cirka 35 000 kronor/månad sätts 30 procent av.*
  • Ingen åldersgräns finns för när du börjar tjäna in pension (tidigare var det 21 år).
  • Du tjänar in tjänstepension även när du är sjuk eller föräldraledig.
  • Du har samma typ av tjänstepension som anställda på privata företag. Det underlättar om du under karriären byter mellan privat och offentlig sektor.
  • Dina efterlevande (barn, make/maka/sambo) får ersättning om du avlider.

Hela avtalet hittar du i avtalsbiblioteket.

Kollektivavtal för kommun, region och Sobona

*Allmän pension tjänas bara in upp till detta inkomsttak. Därför betalar arbetsgivaren in extra pensionsavgift. Inkomsttaket är 7,5 inkomstbasbelopp och år 2016 motsvarar det strax över 37 000 kronor/månad.

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I Engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken