×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Det här tjänar Kerstin på kollektivavtalet

Kerstin är beteendevetare och arbetar som behandlingsassistent på ett privat behandlingshem för unga missbrukare. För henne är kollektivavtalet värt 72 570 kronor under ett år.

Hon är nyss fyllda 40 år och har en månadslön på 26 520 kronor. Kerstin arbetar efter ett schema som medför arbete på obekväm arbetstid.

Kollektivavtalets värde för Kerstin under ett år.

(Beräknat i september 2018.)

Veckoarbetstid 37 tim istället för 40 timmar

24 053 kr

Ob-tillägg

17 727 kr

Semester sex dagar extra

8 274 kr

Tjänstepension

14 559 kr

Löneökning 2,6 %

7 956 kr

Summa

72 570 kr

Det här gäller för Kerstin

Förutom detta gör kollektivavtalet att Kerstin har en sjukförsäkring som kan ge flera tusenlappar per månad vid lång sjukskrivning. Om Kerstin blir uppsagd på grund av arbetsbrist finns även ett trygghetsavtal som ger henne hjälp att hitta ett nytt arbete och ekonomisk hjälp under arbetslöshet.

Kerstins veckoarbetstid är kortare tack vare kollektivavtalsregler för den som har ett schema som hennes. Hon får en heltidslön trots att hon arbetar tre timmar mindre i veckan.

Ob-ersättningen finns reglerad i kollektivavtalet, och den får Kerstin i pengar för att hon arbetar två eftermiddagspass per vecka och tolv helger per år.

Sex extra semesterdagar, utöver de som finns i lagen, får anställda över 40 år tack vare kollektivavtalet.

Till tjänstepensionen avsätter arbetsgivaren pengar varje år för Kerstins räkning – det är alltså ett pensionssparande som hon får via sin anställning. Även under sjukskrivning och föräldraledighet tjänas tjänstepension in.

Rätten till årlig löneöversyn finns i kollektivavtalet. Lönesättningen är individuell, och lönen ska ses över enligt sakliga kriterier.

Kollektivavtalet Vårdföretagarna Bransch E

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön från början

Rätt lön från början

Lön, Filmvisning

Det är viktigt för Visions medlemmar att få rätt lön från början. Visa filmen "Rätt lön från början" för sommarjobbare eller praktikanter.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum