×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Det här tjänar Johan på kollektivavtalet

Johan är 26 år och högskoleingenjör på ett bolag. För honom är kollektivavtalet värt 108 992 kronor under ett år.

Johan arbetar på ett bolag där de har branschavtalet KFS Energi. Han tjänar 35 700 kronor i månaden. I hans arbete ingår beredskap sju veckor per år. Under det senaste året har han varit på två läkarbesök som krävt att han varit borta från jobbet två halvdagar. Han har också varit ledig två dagar på grund av att hans pappa dött.

Kollektivavtalets värde för Johan under ett år:

(Beräknat i september 2018.)

Arbetstidsförkortning 63 tim

13 631 kr

Semesterdagstillägg

7 140 kr

Läkarbesök på arbetstid

1 731 kr

Två dagar ledigt för enskilda angelägenheter

3 332 kr

Beredskap och övertid

54 134 kr

Tjänstepension

19 599 kr

Löneökning (2,2%)

9 425 kr

Summa

108 992 kr

 

Det här gäller för Johan

Förutom detta gör kollektivavtalet att Johan har en sjukförsäkring som kan ge flera tusenlappar per månad vid lång sjukskrivning. Om Johan blir uppsagd på grund av arbetsbrist finns även ett trygghetsavtal som ger honom hjälp att hitta ett nytt arbete och ekonomisk hjälp under arbetslöshet.

Branschavtalet KFS Energi innehåller en arbetstidsförkortning. Johan får en heltidslön trots att hans årsarbetstid är 63 timmar kortare än en vanlig heltid.

Semesterdagstillägget ger extra pengar vid uttag av betalda semesterdagar.

Totalt en heldags betald ledighet på grund av läkarbesök får Johan enligt kollektivavtalet.

Likaså får han vara ledig två dagar efter en nära släktings bortgång enligt kollektivavtalsreglerna.

Kollektivavtalet ger ersättning under de sju veckor Johan har beredskap i sitt hem, samt övertidsersättning under de 16 tillfällen när han blivit tvungen att rycka in och arbeta aktivt.

Till tjänstepensionen avsätter arbetsgivaren pengar varje år för Johans räkning – det är alltså ett pensionssparande som han får via sin anställning. Även under sjukskrivning och föräldraledighet tjänas tjänstepension in.

Rätten till årlig löneöversyn finns i kollektivavtalet. Lönesättningen är individuell.

De här kollektivavtalen gäller för Johan och andra i KFS-bolag

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum