×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtalsrörelsen - så här går den till

Under våren 2016 ska anställda i vård- och omsorgsbolag som tillhör arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen få ett nytt kollektivavtal. Så här jobbar Vision för att få till ett så bra avtal som möjligt.

Hösten 2015

Vad behövs för att våra medlemmar ska få ut så mycket av sitt arbetsliv? Vilka förändringar är det som behöver göras i det centrala avtalet, och vad kan göras lokalt? Åsikter och behov hos medlemmar och förtroendevalda sammanställs. Visions hjärtefrågor är utgångspunkt för diskussionen, kompletterat av material från enkäter som skickas ut till Visions medlemmar.

Visions förhandlare formulerar sedan ett förslag till avtalsyrkande: Vad Vision vill ska finnas med i det nya centrala avtalet. Det lämnas till förbundsstyrelsen.

Visions avtalskrav lämnas över

I januari fattar förbundsstyrelsen beslut om yrkandet. Det lämnas över till arbetsgivarorganisationen, Arbetsgivaralliansen den 22 februari.

Vision har under hela perioden kontakt med andra fackliga organisationer som Vision förhandlar tillsammans med.

Förhandlingar om avtalets innehåll

Under våren

Visions förhandlare träffar förhandlarna från Arbetsgivaralliansen i ett antal möten, där de diskuterar hur det nya avtalet ska se ut.

I arbetet med att förhandla och utreda konsekvenserna av olika förslag till avtalstexter deltar ombudsmän och andra experter i Vision.

Båda parterna vill förstås vinna något i förhandlingen, och få fram ett avtal som båda tycker är acceptabelt. Att Vision skulle få igenom alla sina yrkanden är inte rimligt. Om motsättningarna är alltför stora när sista avtalsdatum närmar sig kan Vision ta in medlare. Då försöker en opartisk professionell person få parterna att enas. I allra sista hand kan det bli konflikt.

Ett nytt centralt avtal

Det gamla avtalet gäller t o m 31 mars.

När det nya centrala avtalet är klart skrivs det under av Vision och Arbetsgivaralliansen.

Sedan ska medlemmarna få information om vad avtalet innehåller. Det nya avtalet publiceras på vision.se och medlemmar och förtroendevalda får mejl så fort det är klart.

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Rätt lön för dig

Rätt lön för dig

Lön, Lunch

Hur hänger förutsättningar, utveckling och lön ihop? Bjud in till en lunch och snacka med dina kollegor.

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum