×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Arbetsgivaralliansen: Ideella och idéburna organisationer

Med anledning av en gränsdragningsöverenskommelse mellan Vision och Unionen tecknar inte Vision fortsättningsvis avtal med Arbetsgivaralliansen för Ideella och idéburna organisationer. Från och med den 1 maj 2020 tecknar istället Unionen avtal med Arbetsgivaralliansen för avtalsområdet Ideella och idéburna organisationer.

Unionen och Vision är uppbyggda enligt den vertikala organisationsprincipen, dvs. förbunden organiserar samtliga tjänstemän inom sina respektive verksamhetsområden och delar idén om arbetsplatsgemenskap som grund för det fackliga arbetet. Vision och Unionen är överens om att huvudsaklighetsprincipen ska gälla, vilket betyder att den huvudsakliga inriktningen av ett företags verksamhet är den grundläggande faktorn när det ska bestämmas vilket organisationsområde bolaget tillhör.

Eftersom Unionen organiserar huvuddelen av tjänstemännen inom civilsamhället övergår avtalsansvaret för avtalet Ideella och idéburna organisationer, som tecknas med Arbetsgivaralliansen, till Unionen som även har en större möjlighet att påverka innehållet i kollektivavtalet.

Visions partsställning på samtliga avtal, även på lokal nivå, övergick till Unionen den 1 maj 2020. Vi uppmanar därför de med medlemskap i Vision att byta sitt medlemskap till Unionen. Det lättaste sättet är att ansöka om medlemskap via hemsidan https://www.unionen.se/bli-medlem

För ytterligare information, kontakta Facklig rådgivning på Unionen 0770-870 870 alternativt Vision Direkt på tel. 0771 44 00 00.

Nyheter

Till arkivet

Gör skillnad på jobbet med Engagemangskiosken

Lön efter kön

Lön efter kön

Lön, Fika

Ses över en fika och prata om jämställda löner. Hur ser det ut på er arbetsplats?

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum