Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Lagar och föreskrifter om arbetsmiljö

Det finns lagar och föreskrifter som styr hur arbetsmiljön ska vara på arbetsplatser. Arbetsmiljöverket övervakar och följer upp de krav som framgår i lagen och föreskrifterna. Här kan du läsa om vilka bestämmelser som finns om arbetsmiljö.

Vad står i arbetsmiljölagen?

I Arbetsmiljölagen (AML) står att arbetsförhållandena ska vara anpassade till människans förutsättningar i fysiskt och psykiskt hänseende. Lagen är en garanti för att man inte ska utsättas för fara på jobbet som kan leda till skador eller ohälsa.

I lagen står det att arbetsgivaren ansvarar för att arbetsmiljön är god. Alla anställda är skyldiga att hjälpa till, följa de säkerhetsföreskrifter som finns och slå larm om de upptäcker något som är fel.

Hos varje arbetsgivare med mer än femtio anställda ska det finnas en skyddskommitté, som i samverkan med arbetsgivare och anställda värnar om arbetsmiljön. Skyddskommittén ska se till att arbetsgivaren åtgärdar dåliga förhållanden.

Som facklig företrädare har du enligt lagen rätt att delta i arbetet med alla de förändringar och omorganisationer som berör arbetsplatsen.

Arbetsmiljöverket övervakar arbetsmiljön

Det statliga Arbetsmiljöverket övervakar arbetsmiljön på våra arbetsplatser. Övervakningen sker utifrån Arbetsmiljölagen och de mer detaljerade reglerna som finns i arbetsmiljöförordningen som regeringen utfärdar.

Föreskrifter om arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket ger också ut särskilda föreskrifter om regler kring bland annat farliga ämnen, ensamarbete och arbetsplatsens utformning.

Här är några exempel på föreskrifter som beskriver hur arbetet och arbetsplatsen ska anpassas efter individen. Föreskrifterna innehåller krav som Arbetsmiljöverket följer upp.

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Arbetstid och arbetsbelastning

Arbetstid och arbetsbelastning

Hållbart arbetsliv, Fika

Ingen ska behöva bli sjuk av sitt jobb. Samla kollegorna på en frukost, fika eller lunch och prata om hur er arbetsbelastning ser ut.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar