Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hur fungerar er digitala arbetsmiljö?

Det är viktigt att utvärdera den digitala arbetsmiljön för att se vad som fungerar och vad som kan bli bättre. Här hittar du flera verktyg som kan vara till hjälp i utvärderingen.

Utvärdera den digitala arbetsmiljön

Prata med varandra på arbetsplatsen om hur er digitala arbetsmiljö fungerar. Skyddsombud kan även ta upp frågan i skyddskommittéer och samverkansgrupper om hur ni gemensamt utvärderar den digitala arbetsmiljön.

Arbetsmiljöverkets har en föreskrift om arbete vid bildskärm. Den gäller även för IT-system. IT-systemen är verksamhetsstöd och för många det mest betydande arbetsverktyget. Arbetsgivarens arbetsmiljöansvar innefattar att IT-systemen inte ska riskera medarbetarnas hälsa.

Det är en självklar inflytande- och arbetsmiljöfråga och ska hanteras som andra arbetsmiljöfrågor. Utvärdering gör man med fördel genom kartläggning och IT-skyddsrond. Använd det digitala verktyget Digi-ronden. 

Föreskriften Arbete vid bildskärm (av.se)

Verktygslåda

Här finns några verktyg som ni kan använda på din arbetsplats för att utvärdera er digitala arbetsmiljö.

Se hur andra jobbar med digital arbetsmiljö

Huvudskyddsombudet Ulf Martinsson berättar om hur de arbetar partsgemensamt med digital arbetsmiljö i Norrbottens läns landsting. (Ca 20 min)

Medarbetarundersökning: Hur fungerar IT-systemen hos oss?

Gör en enkätundersökning om hur medarbetarna upplever IT-stödet på arbetsplatsen. Här finns förslag på frågor, som är de samma som Vision använde i sin undersökning om IT i välfärdens tjänst. Ett tips är att jämföra resultaten från er arbetsplats med Visions resultat.

Engagemangskiosken

Använd gärna Engagemangskiosken för att ordna aktiviteter. Där finns underlag och material för att prata arbetsmiljö och mycket mer.

Kan er arbetsmiljö förbättras?

Digital arbetsmiljö

Digital arbetsmiljö

Hållbart arbetsliv, Fika

Många är nöjda med sin digitala arbetsmiljö men många upplever den också som stressande. Bjud in till en fika och prata om hur den kan bli bättre.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar