• En chockad Charlotte Hall som nyss utsetts till Årets Chef i fokus 2023. Till höger Lotta Ekstedt, chefredaktör för Chefen i fokus. Till vänster Xerxes Fallah, ordförande för Vision Haninge.

Årets Chef i Fokus

Hon är Årets Chef i fokus 2023

7 juni 2023

Stort fokus på medarbetare. Ett rättspatos av rang. Och modet att våga visa sig sårbar. För bland annat dessa egenskaper utser Chefen i fokus Charlotte Hall till Årets Chef i fokus 2023.

”Hur vi än beskriver henne i text så är verkligheten bättre.” Så beskriver Charlotte Halls medarbetare henne i sin nominering till Årets Chef i fokus.

Motiveringen

Utmärkelsen Årets Chef i fokus 2023, som delas ut av Visions ledarskapsmagasin Chefen i fokus, tilldelas en chef som med sitt stora fokus på medarbetarna ger dem förtroende och förutsättningar att ta rejält ansvar och får dem att prestera på topp.

Hon inser att ensam inte är starkast och tar vara på andras kunskaper. Hon klargör dessutom med kraft att hon har ett stort rättspatos och vågar med sin sårbarhet visa att en chef också är – människa.

Och med medarbetarnas egna ord: ”Hur vi än beskriver henne i text så är verkligheten bättre.”

Årets Chef i fokus 2023 är Charlotte Hall, enhetschef inom socialpsykiatri och SoL i Haninge kommun.

Jag är alldeles yr i huvudet, säger hon strax efter att hon överrumplats med beskedet om priset under en överraskningsfika på arbetsplatsen på enheten för socialpsykiatri och SoL i Haninge kommun.

Rekordmånga nominerade

När den inledande chocken har lagt sig vänder hon sig till sina medarbetare.

Utan er hade jag inte stått här. Ni är helt fantastiska och jag hoppas att jag ska kunna jobba med er länge. 

Ett tiotal medarbetare som känt till vinsten i några veckor har behövt bita sig i tungan och spela med när Charlotte Hall sagt att hon tror att det är de andra nominerade som kommer vinna priset. 

Alt-text bildtext:Medarbetarna som behövt hålla på hemligheten kunde pusta ut efter överraskningsfikat. Men så blev det inte, Charlotte Hall konkurrerade ut rekordmånga andra nominerade när Årets Chef i fokus nu koras för fjärde gången. Runt 150 chefer runt om i landet hade nominerats av sina medarbetare. I slutändan stod tio nominerade kvar, efter att juryn valt ut tio kandidater. 

Tidigare vinnare i juryn

De som utser vinnaren till Årets Chef i fokus är Lotta Ekstedt, chefredaktör Chefen i fokus, Said Niklund, kommundirektör i Trollhättans stad, som är den första personen som vann priset, Elisabeth Helgé, LSS-chef i Hedemora kommun vinnare 2022 samt Simon Elvnäs, doktorand vid KTH som forskat om bland annat chefers beteende.

Läs en längre artikel om Charlotte Halls ledarskap efter sommaren. 

→ Finalisterna i Årets Chef i fokus 2023