• Kolla in lönestatistiken för enhetschefer inom socialtjänsten

Lön och villkor

Lista: Här tjänar enhetschefer inom socialtjänsten minst och mest

28 februari 2022

Jobbar du som enhetschef inom socialtjänsten och vill jämföra din lön med enhetschefer inom andra kommuner? Se vår lönelista! Vi har samlat in löneuppgifter för kommunanställda år 2021.

I snitt tjänar en enhetschef inom socialtjänsten 49 799 kronor i månaden. Men hur mycket du får i lönekuvertet varierar stort beroende på var i landet du jobbar.

Chefen i fokus har kartlagt medellönen 2021 för enhetschefer inom socialtjänsten i landets kommuner, kolla in resultatet i listan nedan!

Klicka på den grå balken för att växla län:

Läs mer i vår systertidning Tidningen Vision:

Så ser lönerna ut inom socialt arbete (behandlingsassistent, biståndsbedömare, kurator och socialsekreterare)

Så gjordes undersökningen

Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.

Chefen i fokus har begärt in uppgifter om medellöner för sex olika yrkesgrupper från samtliga kommuner. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2021. I tabellerna presenteras bara de kommuner där antalet anställda i yrket är minst fyra. Snittlönerna för riket i varje yrke är dock beräknade på alla löner.

Läs mer: Undrar du hur lönestatistiken för chefer såg ut 2019? Kolla in listan här!


Relaterade artiklar