• Azra Cerimagic, klinikchef på Folktandvården i Upplands Väsby, är finalist i Årets Chef i fokus 2022.

Årets Chef i Fokus

Finalist: Azra Cerimagic har arbetsmiljön i fokus

16 mars 2022

Många timmar spenderas på arbetsplatsen. Därför är det väldigt viktigt med trivseln, menar klinikchefen på Folktandvården i Upplands Väsby, som har ett stort intresse för både den fysiska och psykiska arbetsmiljön. Möt Azra Cerimagic, en av tio finalister i Årets Chef i fokus 2022.

Vad driver dig i ditt jobb?

Jag har alltid varit intresserad av hälsa och vård, därför är det en självklarhet att jag idag arbetar med ett vårdyrke. Min arbetsroll som klinikchef har däremot vuxit fram ur mitt intresse för arbetsmiljö. Dessutom vill jag gärna bidra till något större och vara med och göra skillnad. Det känner jag verkligen att jag gör på min arbetsplats och i min roll.

Vad är det roligaste med att vara chef?

– Det roligaste är att få ge mina medarbetare förutsättningar för att trivas. Vi tillbringar så många timmar på arbetet och både den fysiska och psykiska arbetsmiljön är viktig. Allt från ergonomi till att skapa tillfällen för dialog där vi lyssnar på varandras olika förslag.

– Det är också fantastiskt att få följa sina medarbetare och att få stötta och pusha dem på sin arbetsresa.

 Vad är det svåraste med att vara chef?

– Det kan vara svårt att försöka vända en negativ inställning till något positivt. Om några i första hand ser problem så smittar det av sig på resten av gruppen. Men att påverka någons inställning kräver förståelse, respekt för olikheter, tid, tydlighet och engagemang.

– Det som både är svårt och roligt med ledarskapet är att skapa relationer. Vi är i första hand människor och vi behöver ha goda relationer på jobbet och mötas av respekt med våra olikheter.

Vad i ditt ledarskap behöver du utveckla?

– Man lär så länge man lever, så det finns hela tiden. Men jag kan bli bättre på att delegera. Trots att jag har stor tillit till mina medarbetare, fixar jag ibland saker själv. Mest för att jag vill underlätta för dem, men ibland hade det nog varit bättre om jag hade delegerat.

Varför tror du att du är nominerad och också finalist i Årets Chef i fokus 2022?

– Jag försöker vara en god förebild genom att vara positiv och att visa att vi ställer upp för varandra. Jag har stort förtroende för min personal och är genuin i det jag gör. Jag arbetar för en öppen kommunikation och bjuder in till dialog.

– Jag försöker också att se individen och uppmuntra framgång genom att fira både stort och smått.

Ge oss ditt bästa ledarskapstips!

– Värna om arbetsmiljön! Det är grunden för att lyckas som ledare.

Azra Cerimagic

Titel: Klinikchef.

Arbetsplats: Folktandvården Stockholm.

Personalansvar för: 23 personer (tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor).

Antal år på aktuellt jobb: Drygt två år.

Antal år med personalansvar. Tio år.

Så funkar priset Årets Chef i fokus

  • Priset Årets Chef i fokus delas årligen ut av Chefen i fokus, Visions ledarskapsmagasin, till en chef som är medlem i Vision. Tanken är att uppmärksamma goda ledarskapsinsatser och lyfta fram hur avgörande ett gott ledarskap är för att skapa en god arbetsmiljö och en bra verksamhet.
  • Av över hundra nominerade har juryn nu tagit ut tio finalister. Vem som vinner offentliggörs på ett direktsänt digitalt evenemang fredag den 20 maj (mer info om det kommer).
  • Möt förra årets vinnare Anna-Maria Bonskog här, och läs om 2020 års vinnare Said Niklund här.


Spana in alla 10 finalister i Årets Chef i fokus 2022 här!

ÅCIF_finalister_2022_550px.jpg