• Anna Möller, enhetschef inom LSS i Lysekil, är en av finalisterna i Årets Chef i fokus 2022.

Årets Chef i Fokus

Finalist: Anna Möller brinner för barnen

16 mars 2022

Som enhetschef inom LSS i Lysekil vill hon hjälpa barn att vara huvudperson i sitt eget liv. För medarbetarna bygger hon en kultur där det är okej att bryta ihop och komma igen. Möt Anna Möller, en av tio finalister i Årets Chef i fokus 2022.

Vad driver dig i ditt jobb?

– Att jobba med insatser som hjälper hårt pressade familjer att orka. För vissa barn har vi helomsorg och då är vår uppgift att finnas för dem dygnet runt.

– Jag brinner för att hjälpa barn som kanske inte kan tala, gå eller förstå, så att de får vara huvudpersonen i sitt eget liv.

Vad är det roligaste med att vara chef?

– Att jag får förutsättningar att ge förutsättningar. Genom att lyssna på mina medarbetare och leta efter vad de behöver och vad de är bäst på skapar vi en bra verksamhet. Det är ju tillsammans vi lyfter.

Vad är det svåraste med att vara chef?

– Om någon medarbetare inte vill förändras eller vill medverka till ett bra samarbete. Hos oss fungerar det inte att köra sitt eget race utan vi behöver ha en samsyn. En del barn följer vi under många år. Då gäller det att hänga med och förända sitt bemötande och hela tiden hitta nya lösningar.

– Att bemöta en tystnadskultur och konflikter i en grupp kräver också mycket energi, men om man tar sig igenom det, finns det också mycket att vinna.

Vad i ditt ledarskap behöver du utveckla?

– Jag jobbar på att bli bättre på att vara i nuet. På att se min personal och att lyssna in och förstå deras olikheter. Ibland kan jag vara snabb och då behöver jag ge dem mer tid. Beslut går inte att forcera fram, utan är en process.

– Jag är också en doer och kan bli bättre på att delegera.

Varför tror du att du är nominerad och också finalist i Årets Chef i fokus 2022?

– Jag försöker att få mina medarbetare att blomma var och en på sitt sätt. Jag skapar struktur så att alla vet vad som förväntas av dem och vilka som är deras ansvarsområde. Jag har inget behov av att vara chefig utan har stor tillit och vill att mina medarbetare ska vara delaktiga även i områden som budget och schemaläggning.

– Jag försöker också bygga en kultur där vi stöttar varandra. Alla har tuffa perioder och ibland får vi vara ventiler för varandra. Det har hänt att jag har gråtit på möten, och även att andra har gjort det. Det är ok att bryta ihop och att komma igen.

Ge oss ditt bästa ledarskapstips!

– Var genuin och tro på det du gör både i ditt uppdrag och gentemot dina kollegor. Om vi bryr oss om varandra på riktigt klarar vi också att ta itu med svåra saker.

Anna Möller

Titel: Enhetschef Socialt stöd för unga, LSS

Arbetsplats: Lysekils kommun

Personalansvar för: 25 heltidsanställda verksamhetspedagoger, stödpedagoger och stödassistenter

Totalt antal medarbetare på enheten: Förutom de 25 ovan också ett 30-tal timanställda kontaktpersoner och kontaktfamiljer.

Antal år på aktuellt arbete: 7 år.

Antal år med personalansvar: 7 år.

Så funkar priset Årets Chef i fokus

  • Priset Årets Chef i fokus delas årligen ut av Chefen i fokus, Visions ledarskapsmagasin, till en chef som är medlem i Vision. Tanken är att uppmärksamma goda ledarskapsinsatser och lyfta fram hur avgörande ett gott ledarskap är för att skapa en god arbetsmiljö och en bra verksamhet.
  • Av över hundra nominerade har juryn nu tagit ut tio finalister. Vem som vinner offentliggörs på ett direktsänt digitalt evenemang fredag den 20 maj (mer info om det kommer).
  • Möt förra årets vinnare Anna-Maria Bonskog här, och läs om 2020 års vinnare Said Niklund här.

Spana in alla 10 finalister i Årets Chef i fokus 2022 här!

ÅCIF_finalister_2022_550px.jpg