• Här är de tio toppkandidaterna att bli utnämnd till Årets Chef i fokus 2021. Övre raden: Anette Edén, Anton Jensen, Maria Enge-Jonsson, Marina Åberg-Carlsson, Robert Szasz. Nedre raden: Alice Hofvander, Anna-Maria Bonskog, Marie Wikström, Maritha Sanandh, Åsa Skytt Jansson.

Karriär

Vem är årets bästa chef?

22 mars 2021

Nu är det klart vilka chefer som går vidare i utgallringen av Chefen i fokus ledarskapspris Årets chef i fokus 2021. Finns du, din egen chef eller en chefskollega med bland toppkandidaterna?

Nomineringarna har strömmat in till Chefen i fokus redaktion. Totalt har 60 chefer nominerats av sina medarbetare. Nu har tio av dessa gått vidare i processen och kommer att bedömas av en jury som består av Charlotte Hågård, LinkedIn-expert och pionjär inom karriärutveckling i Sverige, Anette Kull, Ledarskapsutvecklare, Said Niklund (stadsdirektör Trollhättan stad) förra årets vinnare av Årets chef i fokus samt Lotta Ekstedt, chefredaktör Chefen i fokus.

Varför finns priset Årets Chef i fokus?

– Ledarskapet är avgörande för hur verksamheter går och hur medarbetare mår. Skickliga chefer är därför ett måste för en fungerande välfärd, där de flesta av Visions chefsmedlemmar jobbar. Det bästa är att det faktiskt finns massor av bra chefer i välfärden som gör ett ansvarsfullt och viktig jobb varje dag. Men de får sällan uppmärksamhet för det. Det vill vi ändra på, säger Lotta Ekstedt, chefredaktör Chefen i fokus.

Vilka är kriterierna för att få priset?

– De är flera, men några exempel är att man bör ha ett stort engagemang i verksamheten, är tydlig och coachande, visar tillit till medarbetarna och kan hantera konflikter, förklarar Lotta Ekstedt.

Nästa steg i urvalsprocessen är att tre finalister kommer att plockas ut bland de tio toppkandidaterna. Dessa kommer att presenteras på Chefen i fokus sajt under våren och sommaren. Den slutliga vinnaren offentliggörs i höstens första nummer av Chefen i fokus genom en stor personintervju, som även kommer att publiceras på Chefens i fokus sajt.

De nominerade cheferna är (trumvirvel):

Port_Marie Wikström.jpgMarie Wikström
enhetschef LSS
Falköpings kommun 

 

 

 

 

 

Port_Robert Szasz.jpgRobert Szasz
verksamhetschef Norlandia Care
Linköping

 

 

 

 

 

Port_Maria Enge-Jonsson.jpgMaria Enge Jonsson
enhetschef HR
Kalmar kommun 

 

 

 

 

 

Port_Maritha Sanandh.jpgMaritha Sanandh
vd och verksamhetsledare Kooperativet Lila personlig assistans
Lund

 

 

 

 

Port_Anton Jensen Ny.jpgAnton Jensen
verksamhetschef Nytida 
Norrköping

 

 

 

 

 

Port_Marina Åberg-Carlsson.jpgMarina Åberg-Carlsson
resultatområdeschef funktionsnedsättning
Södertälje kommun 

 

 

 

 

 

Port_Anna-Maria Bonskog.jpgAnna-Maria Bonskog
enhetschef hemsjukvård
Färgelanda kommun 

 

 

 

 

 

Port_Åsa Skytt Jansson.jpgÅsa Skytt Jansson
verksamhetschef fritids- och folkhälsoförvaltningen
Borås stad 

 

 

 

 

 

Port_Anette Eden1.jpgAnette Edén
avdelningschef
Uppsala Parkerings AB

 

 

 

 

 

Port_Alice Hofvander.jpgAlice Hofvander
enhetschef hemtjänst
Umeå kommun