• Visions Hjo-avdelning rekryterade störst andel chefsmedlemmar till facket förra året. För ordförande Marie Lindberg är det en stor ära att det uppmärksammas av förbundet.

Fackligt

Så rekryterade Hjo flest chefer

3 februari 2021

Årets chefsrekryterare 2020 blev Visions avdelning i Hjo, när förbundet delade ut rekryteringspriser under måndagen. Men den stora vinnaren är några andra, menar Marie Lindberg, avdelningsordförande.

Grattis till titeln Årets chefsrekryterare 2020!

– Tusen tack! Vi alla 84 medlemmar i avdelningen är jätteglada. Hjo är ju en liten kommun och har totalt 35 chefer. 13 av dem är medlemmar i Vision, och vi rekryterade tio förra året.

Hur lyckades ni?

– Chefer inom framför allt vård och omsorg har det tufft, särskilt med tanke på pandemin. Och jag tror att många chefer ser fördelar med Vision har lokalt representantskap i kommunen, till skillnad från vissa andra fackförbund. De vet att vi har kännedom om kommunen som arbetsgivare och att det går snabbt att nå oss. Och vi jobbar för bättre arbetsförhållanden för chefer, bland annat ett lokalt beredskapsavtal för enhetschefer vård och omsorg som är bättre än det i AB (Allmänna bestämmelser).

Alt-textTor Kempe, Marcus Sjöqvist och Lina Johansson är tre chefer som blev medlemmar i Vision förra året.

Har ni arbetat aktivt för att få chefer att bli medlemmar?

– 2019 körde vi kakburkskampanj. Och jag har i samband med anställningsintervjuer, i min roll som avdelningsordförande, påpekat vikten av att vara fackligt ansluten. Dessutom erbjuder ju Vision chefsutbildningar och nätverk.

Vad bestod priset av?

– Vi ska få tårtcheckar. Och äran är stor, det är ett kvitto på att vi har jobbat på bra. Men de stora vinnarna är alla våra medlemmar. Ju fler vi är desto lättare att påverka, även om vi i dag har ett bra samarbete med arbetsgivaren. Men utan medlemmar är det ingen som lyssnar på facket.


Relaterade artiklar