• Said Niklund innehar titeln Årets Chef i fokus.

Årets Chef i Fokus

Karriärkliv för Årets Chef i fokus

29 oktober 2020

Nu drar nomineringsprocessen igång för att utse Årets Chef i fokus 2021. Den chef som just nu innehar titeln har tagit ett stort kliv i karriären sedan han fick utmärkelsen.

I år, 2020, var det första gången någonsin som tidningen Chefen i fokus delade ut priset med nästan samma namn, Årets Chef i fokus, till en chef som har allt det där som krävs av en bra chef och lite till. Priset gick till Said Niklund, förvaltningschef i Trollhättans stad.

Läs mer: Said Niklund om sitt ledarskap

Några veckor efter att det blev känt kom så ett nytt positivt besked om Said Niklund, den här gången från hans arbetsgivare: Från årsskiftet blir han ny stadsdirektör i staden. I det pressmeddelande som staden skickade ut hänvisas bland annat till utmärkelsen från Chefen i fokus.

Själv säger Said Niklund så här:

­­­– Utmärkelsen innebar en massa stolthet, såklart för mig men också min ledningsgrupp och hela förvaltningen som ju är de som gjort att jag fått denna fina utmärkelse. Den fick ett stort genomslag och jag blev väldigt uppmärksammad. Att just jag blev utvald, bland alla andra chefer som finns att välja mellan, var ju också en bekräftelse på att jag faktiskt har gjort hyfsat ifrån mig. Efter 12 år som förvaltningschef har jag nu fått ett nytt jobb och blir i stället stadsdirektör. Utmärkelsen var till stor hjälp.

Men vem är 2021 års bästa chef? Du kan vara med och avgöra. Lämna ditt bidrag och nominera här.