• Annika Ström Öberg, Serin Rezaei och Said Niklund kan bli Årets Chef i fokus 2020.

Ledarskap

De kan bli Årets Chef i fokus 2020

6 maj 2020

Över hundra chefer har nominerats till Årets Chef i fokus som utses av Chefen i fokus för allra första gången någonsin. Tre finalister har nu valts ut av juryn, och svarar här på hur de själva tycker att en bra chef ska vara.

Alt-textAnnika Ström Öberg.Annika Ström Öberg, sektionschef missbruk, socialpsykiatri och personlig assistans i Uddevalla kommun*:
– En bra chef är engagerad i det som engagerar medarbetarna, det skapar energi och glädje. Det är viktigt att visa intresse för deras arbetsmiljö och ha tillit till dem. Jag har ett tydligt fokus på att vi är här för brukaren oavsett hens svårigheter.

* När Annika Ström Öberg nominerades till Årets chef i fokus jobbade hon som områdeschef på Göteborgs räddningsmission.

 

Alt-textSerin Rezaei.Serin Rezaei, enhetschef för Dicksons Hus äldreboende i Göteborgs Stad:
– En bra chef är lyhörd, empatisk och modig nog att ta tuffa beslut. Det är viktigt att visa tillit till medarbetarna samt att våga tänka nytt och annorlunda. Jag är en människovän och har en grundläggande tro på människan. Det är även viktigt att ha ett tillåtande klimat.

 

Alt-textSaid Niklund.Said Niklund, förvaltningschef arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Trollhättans stad:
– Ledarskap handlar för mig om att både lyckas genomföra strategiska förbättringar och att få med chefer och medarbetare i förändrings- och utvecklingsarbete. Med ett ödmjukt och kommunikativt förhållningssätt kan man nå långt.

 

Vinnare presenteras i nästa nummer

Juryn består av Charlotte Hågård, Linkedinexpert, Caroline Farberger, vd Ica Försäkring, Svante Randlert, ledarskapsföreläsare samt Lotta Ekstedt, chefredaktör Chefen i fokus. 

Priset skulle ha delats ut på Ledarskapsdagarna i Tylösand i maj, men på grund av coronakrisen har evenemanget ställts in. Vinnaren presenteras i nästa nummer av Chefen i fokus.


Relaterade artiklar