• Jessica Lindegren och hennes favoriter.

Ledarskap

Tackades med skumtomte

18 december 2020

Duktiga chefer ska ha all cred. Det vet Visions avdelning i Älvkarleby. Nyligen uppvaktade de kultur- och fritidschefen Jessica Lindegren med – skumtomtar.

När bokmässan i Göteborg blev digital grund av corona och den årliga resan dit därför ställdes in, ställde kultur- och fritidschefen i Älvkarleby, Jessica Lindegren, om. På kommunens bibliotek fixade hon mingelstationer med snittar och bubbel kopplade till de digitala föreläsningarna från bokmässan för sina medarbetare.

– Jag försöka alltid skapa positiv stämning, och jag vet att mingelstationerna på bokmässan är uppskattade.

Även Jessica Lindegren själv är uppskattad av sina medarbetare. Nyligen nominerade de henne till Visions lokala arbetsmiljöpris. Priset delas ut oregelbundet under året i takt med att nomineringar, som kan göras av alla anställda i kommunen, kommer in. Visions styrelse i Älvkarleby utser pristagare därefter.

– Jessica följer samverkansavtal och alla fackliga spelregler. Sådana chefer vill vi uppmärksamma med ett pris, säger Maria Högberg, ordförande i Vision Älvkarleby.

För Jessica Lindegren betyder priset mycket.

– Det känns stort och ärofyllt, ett värmande kvitto på att det jag gör är bra.

Hur gör du då?

– Jag är väldigt noga med att involvera medarbetarna, är ute med information i god tid och har regelbundna möten där alla får komma till tals. Som chef är det jag som fattar beslut, men det är mina medarbetare som har spetskompetensen, så jag är lyhörd och låter de ta mycket eget ansvar. Jag är också med mycket i verksamheten men utan att peta i den. Det är bra när jag driver frågor gentemot politiken.

Priset består av äran och blommor. I Jessica Lindegrens fall även av skumtomtar.

– Jag är inte så jättemycket för godis, men skumtomtar har någon dragning på mig. Facket här vet att jag är barnsligt förtjust i dem. Jag åt upp alla första advent.