• Efter tio år i fastighetsbranschen känner sig Caroline Isenborg redo för ett karriärkliv.

Karriär

Norrtälje vill säkra tillgång på chefer

11 november 2019

Hur försäkrar sig en kommun om att framtidens chefer finns inom den egna organisationen? Norrtälje har startat en särskild ledarutbildning. Fastighetsförvaltaren Caroline Isenborg hoppas på en chefsroll inom ett par år.

Hur försäkrar sig en kommun om att framtidens chefer finns inom den egna organisationen? Norrtälje har startat en särskild ledarutbildning. Fastighetsförvaltaren Caroline Isenborg hoppas på en chefsroll inom ett par år.

– Jag gillar att ha en central roll och ta beslut. Jag tror att ett chefsjobb skulle passa mig, men sedan får framtiden utvisa om det blir så, säger hon.

För att säkra tillgången till chefer och ledare har Norrtälje kommun startat en intern ledarsatsning. Den vänder sig till medarbetare som inte är chefer i dag, men är intresserade av att bli det i framtiden.

– I dag står vi inför utmaningar med att rekrytera bra chefer, men jag vet att det redan finns massor av medarbetare som vill och kan utveckla våra verksamheter. Genom Ledarprogrammet kan vi ta till vara på engagemanget och viljan att göra gott för våra invånare, säger kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg i en presskommentar.

Programmet är uppdelat i två olika spår. Den ena, Ledartalang, riktar sig till medarbetare som vill utveckla verksamheten i en ledande roll. Det andra, Egen karriär, vänder sig till dem som vill utveckla sig på jobbet, men inte vet vilken roll som passar bäst.

Tillsammans med 14 andra personer går ­Caroline Isenborg det första spåret. I tio år har hon jobbat inom fastighetsbranschen och känner sig mogen att utmana sig själv och ta ett kliv i karriären.

Första träffen är avklarad och hon är full av tillförsikt:

– Vår HR-direktör berättade om hur man ser på ledarskapet i kommunen. De andra deltagarna kom från en massa olika förvaltningar och bolag. Det var spännande att höra hur de såg på sina organisationer i dag och hur de vill utvecklas framöver, säger Caroline Isenborg.

På de kommande fem träffarna hoppas hon få de verktyg som behövs för att klara en ledande roll i framtiden. Drömmen är någon form av chefsjobb inom fastighetsbranschen inom ett par år.

– Det är den bransch jag kan bäst, men jag är inte främmande för att testa något helt annat.

Satsningen sker inom ramen för Norrtäljemodellen. Det betyder att medarbetare från kommunen, Kommunalförbundet sjukvård och omsorg, TioHundra AB och de kommunala bolagen ingår i Ledarprogrammet.