Du ska ha allt du behöver!

8 november 2017

Som nyinflyttad till en liten ort för ett nytt jobb, kändes det inte helt enkelt för mig att strax därpå komma ut som flata.

Det var ju inte den bilden jag hade gett av mig själv vid anställningsintervjun. Vad skulle arbetsgivaren tänka och hur skulle kollegorna på jobbet reagera om de fick veta?

Men när jag och nya (tillika första) flickvännen åkte på lördagsutflykt till den stora möbelaffären i den stora centralorten i länet, kunde vi passa på att pussas ganska ohämmat.

På jobbet måndagen efter tog en kollega mig åt sidan: ”Min mamma såg dig och Emma på Ikea”, sa hon. Jag stelnade till. Avslöjad, tänkte jag oroligt, nu sprids elaka rykten. Men innan jag hann tänka fler negativa tankar, tog kollegan till orda igen: ”Bara så du vet, det är helt okej”. Av lättnad brast jag i gråt, och sedan minns jag bara att jag var öppen med alla. Och det var verkligen helt okej. Tänk vad lite som behövs för att få känna sig inkluderad. Men det betydde så mycket för mig.

Men det är inte alltid lika lätt. Fyra av tio chefer oroar sig för att någon gång ha diskriminerat arbetssökande eller medarbetare, visar en undersökning från Vision. Och många av dem vill ha mer utbildning om diskriminering. Kräv att få det! Det betyder så mycket för oss alla.

För det är viktigt att må bra på jobbet. Vi spenderar ju så mycket av vår tid där. En hög lön och utvecklande arbetsuppgifter kan inte kompensera för en dålig arbetsmiljö med långvarig stress eller kränkande särbehandling.

Enligt vår egen undersökning vill många chefer också ha mer kompetensutveckling av arbetsgivaren när det gäller den psykosociala arbetsmiljön. Kräv att få det! För igen, det betyder så mycket för oss alla.