Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Aktuellt: Vilket pensionsavtal väljer du?

Är du chef inom kommunal sektor och har en lön över cirka 44 000 kronor i månaden? Vision Chef bjuder in dig till ett seminarium om nya pensionsbestämmelser och vilket pensionsavtal du kan välja. Seminariet ges digitalt vid flera tillfällen under första kvartalet 2023.

Nya pensionsbestämmelser har förhandlats fram, och du kan tillhöra dem som kvarstår i det nuvarande pensionsavtalet KAP-KL. Det finns möjlighet att byta till det nya pensionsavtalet, AKAP-KR, som träder i kraft 1 januari 2023. Vilket pensionsavtal du väljer måste registreras senast den 31 maj 2023 för att du ska få tilläggspremier.

Därför bjuder Vision Chef in till ett seminarium om de nya bestämmelserna och vilket avtal du ska välja. Seminariet är till för dig som är chef inom kommunal sektor och tjänar över cirka 44 000 kronor i månaden.

Visions pensionsexpert Sari Wonsell och OFR:s pensionsförhandlare Cecilia Curtelius Larsson har båda varit med och förhandlat fram de nya pensionslösningarna.

Anmäl dig 

Seminariet hålls digitalt vid flera tillfällen under första kvartalet 2023.