Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Leda på distans

Välkommen till detta seminarium om att leda på distans som erbjuds både digitalt (nationellt) och fysiskt (regionalt) vid sammanlagt tio tillfällen under fjärde kvartalet 2022.

Att leda på distans var tidigare en förutsättning och en utmaning för ledare som jobbade på global och regional nivå. Nu har det blivit en angelägenhet för alla – helt eller delvis. När distansarbete är en del av normen för många tjänstemän måste vi hitta lösningar för att skapa arbetsplatser där man vill jobba och där fördelarna med de olika arbetsmetoderna tas till vara.

Det här är några av de frågor som du som ledare kan ha:

 • Hur blir jag en närvarande ledare som både inspirerar och hanterar avvikelser när så mycket av verksamheten sker i digitala forum?
 • Hur säkrar jag att jag som ledare inte påverkas av att se vissa medarbetare digitalt och andra i korridoren?
 • Krävs det att jag som ledare tänker om kring min egen ledarstil?
 • Det digitala mötet blir viktigare än någonsin – hur får vi det att funka optimalt?
 • Hur skapar vi trygga och effektiva team även på distans?
 • Vilka strukturer behöver arbetas om, och behöver medarbetarna utbildas och kompetensutvecklas? 

På seminariet är du välkommen att dela dina tankar och lyssna på senaste nytt om att leda på distans.

Seminariet kommer att innehålla en föreläsning med tips och tankeväckare. Du kommer också få möjlighet att diskutera intressanta frågeställningar och byta erfarenheter med andra chefer.

Ur innehållet

 • Att vara en inspirerande ledare på distans
 • Att återkoppla, ge feedback och påverka beteenden på distans
 • Skapa team – att hitta det goda i teamarbete även om man inte ses
 • Hantera avståndsbias – att skapa lika förutsättningar för alla
 • Hybridarbetsplatsen – lärdomar så här långt?

Anmäl dig

Hitta nästa kurstillfälle och anmäl dig via Visions kurssida.

Hitta nästa utbildningstillfälle

Seminariet erbjuds både som regional fysisk träff eller som digitalt seminarium under fjärde kvartalet 2022. Du kan välja fritt vilket tillfälle som passar dig bäst.

Om föreläsaren

Pernilla Silfverhjelm har lång erfarenhet av att utbilda och föreläsa. Hon har också arbetat i många år som ledare. I dag jobbar hon som konsult och hjälper organisationer och företag med kompetensutveckling inom kommunikation och ledarskap.