Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Leda på distans

Välkommen till detta seminarium om att leda på distans som erbjuds både digitalt (nationellt) och fysiskt (regionalt) vid sammanlagt tio tillfällen under kvartal 4 2022.

Att leda på distans var tidigare en förutsättning och en utmaning för ledare som jobbade på global och regional nivå. Nu har det blivit en angelägenhet för alla - helt eller delvis. När distansarbete är en del av normen för många tjänstemän måste vi hitta lösningar för att skapa arbetsplatser där man vill jobba och där fördelarna med de olika arbetsmetoderna tas till vara.

Hur blir jag en närvarande ledare som både inspirerar och hanterar avvikelser när så mycket av verksamheten sker i digitala forum? Hur säkrar jag att jag som ledare inte påverkas av att jag ser vissa medarbetare digitalt och andra i korridoren? Det kanske krävs av mig som ledare att jag tänker om kring min egen ledarstil?

Det digitala mötet blir viktigare än någonsin, hur får vi det att funka optimalt? Hur skapar vi trygga och effektiva team även på distans?  Vilka strukturer behöver arbetas om, och behöver medarbetarna utbildas och kompetensutvecklas? Det här är några av de frågor som du som ledare kan ha.

På seminariet är du välkommen att dela dina tankar och lyssna på senaste nytt om att leda på distans.

Seminariet kommer att dels att innehålla en föreläsning och med tips och tankeväckare. Du kommer också få möjlighet att diskutera intressanta frågeställningar och byta erfarenheter med andra chefer.

Ur innehållet

  • Att vara en inspirerande ledare på distans
  • Att återkoppla, ge feedback och påverka beteenden på distans
  • Skapa team – att hitta det goda i teamarbete även om man inte ses
  • Hantera avståndsbias – att skapa lika förutsättningar för alla
  • Hybridarbetsplatsen – lärdomar så här långt?

Anmäl dig

Hitta nästa kurstillfälle och anmäl dig via Visions kurssida.

Hitta nästa utbildningstillfälle

Seminariet erbjuds både som regional fysisk träff eller som digitalt seminarium under kvartal 4-2022. Du kan välja fritt vilket tillfälle som passar dig bäst.

Om föresläsaren

Pernilla Silfverhjelm har lång erfarenhet av att utbilda och föreläsa. Hon har också arbetat i många år som ledare. Idag jobbar hon som konsult och hjälper organisationer och företag med kompetensutveckling inom kommunikation och ledarskap.

Frågor & svar