×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Digitalt: Det svåra samtalet

Välkommen till ett chefsseminarium som fokuserar på samtalets förutsättningar, förlopp och fallgropar. Erbjuds digitalt under kvartal fyra 2021.

Syftet med seminariet är att fördjupa förståelsen för samtalssituationen och inventera de faktorer som avgör samtalets kvalitet. Ett avsnitt ägnas ”de svåra samtalen”, som ställer oss inför särskilda utmaningar. Vi går också igenom konkreta delar av samtalsmetodiken samt modeller och koncept. Vi övar lite tillsammans på några grundläggande färdigheter, där det aktiva lyssnandet är en av de viktigare.

Ur innehållet

  • Vad är ett samtal?
  • Vilken kunskap om samtal behöver chefer ha?
  • Samtalens djupnivåer.
  • Metodik, koncept och modeller.
  • Parsamtalen: utvecklingssamtal, coaching och motiverande samtal.
  • Gruppsamtalen: dialog och diskussion.
  • Vad utmärker de svåra samtalen?

Hitta tillfälle och anmäl dig här

Seminariet erbjuds digitalt och du väljer vilket tillfälle som passar dig.

Om föresläsaren

Lars Berglund har en gedigen erfarenhet och kompetens när det gäller ledarskap och organisation inom svensk offentlig sektor. Med utgångspunkt i en utbildning som omfattar pedagogik, psykologi och en rad humanistiska ämnen, arbetar Lars sedan 15 år med handledning och coachning av chefer och arbetsgrupper. Samtalssituationen är den grundläggande formen för detta arbete. Lars har genom åren författat och varit redaktör för en rad böcker, både läromedel för gymnasieskolan och vuxenutbildningen samt litteratur inom managementområdet.

Vårt frågeforum