Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Guide: Så hanterar du oro

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.

Saras tre viktigaste råd till chefer i coronatider

  • Bete dig lugnt, även om du själv inte har järnkoll och svar på alla frågor. Oro smittar lätt av dig.
  • Var transparent mot dina medarbetare och kommunicera regelbundet. Skapa struktur och boka in regelbundna avstämningsträffar – extra viktigt om alla jobbar på olika platser.
  • Sök stöd – både hos dig själv, din egen chef och hos andra ledare. Du är inte ensam och genom att bolla med någon kan situationen kännas lättare att hantera.

En stor del av den oro som just nu råder på många håll beror på att ingen vet som ska hända. Det innebär både en ängslan inför det oväntade men också en oro för jobbet, medarbetarnas välmående och även det egna arbetet som i slutändan innebär hus och hem.

– Det är en fullt realistisk känsla de flesta ställs inför just nu. Men vi ska också komma ihåg att lite oro är bra eftersom det får oss att agera, planera och söka information på ett sätt än vad vi annars kanske inte hade gjort, säger Sara Henrysson Eidvall som undervisar i arbets- och organisationspsykologi vid Stockholms universitet.

Stäm av med jämna mellanrum

Att leda i kristider handlar om att möta både sin egen och andras oroskänslor. Alla människor hanterar situationen olika, vissa blir djupt bekymrade medan vissa tar lite lättare på det. Många jobbar dessutom hemifrån och att leda på distans gör chefens jobb extra utmanande.

– Nu är det extra viktigt att vara uppmärksam på signaler och visa att du finns tillgänglig även om ni inte träffas fysiskt. Validera, bekräfta och ta medarbetarnas oro på allvar. Fundera över hur du som chef kan hjälpa till att skapa lugn genom att strukturera, ta reda på fakta och planera det som går.

Ett bra tips när det stormar är att hålla regelbundna avstämningsmöten på utsatta tider, menar Sara.

– När människor är oroliga och inte vet vad som ska hända har vi en tendens att övertolka tecken vilket gör att ryktesspridning lätt uppstår. För att minimera den risken är det viktigt att vara transparent och att informera regelbundet.

Glöm inte återhämtningen

Det kan många gånger kännas ensamt att vara ledare. Då kan det vara bra att bolla med andra chefer, även om de jobbar i helt andra organisationer.

– Bara att få prata av sig och inte fastna i dina egna tankebanor är väldigt viktigt. Sedan är det såklart viktigt att chefen får stöd från sin egen chef. Kom också ihåg att ge dig själv tid till återhämtning, är du trött och hungrig fattar du sällan bra beslut. En promenad eller löprunda på lunchen kan göra att du kommer tillbaka med ny energi, säger Sara Henrysson Eidvall.

Fler verktyg inom Corona

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss