Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Guide: Så hanterar du oro

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.

Saras tre viktigaste råd till chefer i coronatider

  • Bete dig lugnt, även om du själv inte har järnkoll och svar på alla frågor. Oro smittar lätt av dig.
  • Var transparent mot dina medarbetare och kommunicera regelbundet. Skapa struktur och boka in regelbundna avstämningsträffar – extra viktigt om alla jobbar på olika platser.
  • Sök stöd – både hos dig själv, din egen chef och hos andra ledare. Du är inte ensam och genom att bolla med någon kan situationen kännas lättare att hantera.

En stor del av den oro som just nu råder på många håll beror på att ingen vet som ska hända. Det innebär både en ängslan inför det oväntade men också en oro för jobbet, medarbetarnas välmående och även det egna arbetet som i slutändan innebär hus och hem.

– Det är en fullt realistisk känsla de flesta ställs inför just nu. Men vi ska också komma ihåg att lite oro är bra eftersom det får oss att agera, planera och söka information på ett sätt än vad vi annars kanske inte hade gjort, säger Sara Henrysson Eidvall som undervisar i arbets- och organisationspsykologi vid Stockholms universitet.

Stäm av med jämna mellanrum

Att leda i kristider handlar om att möta både sin egen och andras oroskänslor. Alla människor hanterar situationen olika, vissa blir djupt bekymrade medan vissa tar lite lättare på det. Många jobbar dessutom hemifrån och att leda på distans gör chefens jobb extra utmanande.

– Nu är det extra viktigt att vara uppmärksam på signaler och visa att du finns tillgänglig även om ni inte träffas fysiskt. Validera, bekräfta och ta medarbetarnas oro på allvar. Fundera över hur du som chef kan hjälpa till att skapa lugn genom att strukturera, ta reda på fakta och planera det som går.

Ett bra tips när det stormar är att hålla regelbundna avstämningsmöten på utsatta tider, menar Sara.

– När människor är oroliga och inte vet vad som ska hända har vi en tendens att övertolka tecken vilket gör att ryktesspridning lätt uppstår. För att minimera den risken är det viktigt att vara transparent och att informera regelbundet.

Glöm inte återhämtningen

Det kan många gånger kännas ensamt att vara ledare. Då kan det vara bra att bolla med andra chefer, även om de jobbar i helt andra organisationer.

– Bara att få prata av sig och inte fastna i dina egna tankebanor är väldigt viktigt. Sedan är det såklart viktigt att chefen får stöd från sin egen chef. Kom också ihåg att ge dig själv tid till återhämtning, är du trött och hungrig fattar du sällan bra beslut. En promenad eller löprunda på lunchen kan göra att du kommer tillbaka med ny energi, säger Sara Henrysson Eidvall.

Fler verktyg inom Corona

Frågor & svar