×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.
Du måste vara folkbokförd i Sverige när du tecknar försäkringen.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdadministration

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med vårdadministration eller studerar till medicinsk sekreterare. Som det största fackförbundet för vårdadministratörer kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb.

Rätt använd kompetens

Använd medicinska sekreterarnas kompetens för en effektivare vårdadministration. Lär Visions tio goda råd för effektiv vårdadministration

Strular IT-systemen?

Visions medlemmar har i snitt har en tidsförlust på 26 minuter per dag på grund av IT-strul. Hur ser din digitala arbetsmiljö ut?

Tips inför lönesamtalet

Lönesamtalet är en avstämning, som ska ge en bild av hur chefen ser på det jobb du gör. Här hittar du tips!

Stresskollen

Med Stresskollen tar du enkelt pulsen på din arbetssituation. Dessutom får du konkreta tips på hur du kan få en bättre balans i jobbet och mer arbetsglädje.

Stresskollen

En skjuts i karriären

Använd Vision – tips, mallar och karriärsamtal

Visions karriärtjänster

Tidningen Vision

 • Zara Strandh i Lund uppfann diktatmattan. Foto: André de Loisted

  Zara uppfann diktatmatta

  2017-11-30

  En dansmatta inspirerade den medicinska sekreteraren Zara Strandh på barnsjukhuset i Lund att uppfinna en diktatmatta. Mattan gör att man både kan stå och sitta när man jobbar.

 • Petra Hedlund och Petra Sundqvist upp­lever att yrkesstolt­heten har växt bland medicinska sekreterare. Foto: Alexander Von Sydow

  Hittade väg till chefsjobb

  2017-11-30

  Många har upplevt att det är svårt att ta sig vidare yrkesmässigt som medicinsk sekreterare. Petra ­Hedlund och Petra Sundqvist är två exempel på motsatsen. I dag är de chefer på ögonkliniken i Örebro.

 • Kompetens­utvecklingen för 
medicinska sekreterare är ­eftersatt.
Foto: Mostphotos

  Svårt få tid till att lära nytt

  2017-11-30

  Kraven på vad en medicinsk sekreterare ska kunna är stora. Trots det är det ingen enkel match att få ledigt för att förkovra sig på arbetstid. Det menar Helena Zander Ögren, förbundsordförande för Läkarsekreterares och Sjukvårdsadministratörers förbund, LSF.

Visa fler
Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Nr 1 2018

Tidningen Vision är Visions medlemstidning som kommer ut med 8 nr per år. 

Fokus vård: En biaga i Tidningen Vision

November 2017

Glada över lönepåslag. De medicinska sekreterarna i Landstinget Dalarna fick 4,1 procent.

September 2017

Medicinska sekreterare i Kungälv tvingas maska 200 journaler. Jobbet beräknas ta ett år. Läs också om hur medicinska sekreterare över landet gör för att korta diktatköerna.

Fokus Vård Februari 2017

Nyutexaminerade medicinska sekreterare får ofta börja yrket med en lön på 21000 – 22000 kronor i månaden, för lågt tycker många. Hur är det att jobba som medicinsk sekreterare i Norge? Tidningen...

Gå med i Mentornätverket

Mentornätverket

- För en lyckad start i karriären

Hitta din mentor Läs mer

Vad vill du förändra?

Vill du förändra något på jobbet är Vision rätt plattform. Prata med dina kolleger om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare. Vision på din arbetsplats kan ta initiativ till intresseförhandlingar för att få till förändringar som gäller arbetsmiljö och andra villkor.

Inflytande på jobbet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb