Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Susanna Toivanen.

    Susanna Toivanen.

Så får du medarbetarna att jobba utomhus

2019-09-10

Chefen i Fokus nr 3 2019. Utomhusarbete är bra för oss. Det hävdar Susanna Toivanen, professor i sociologi, trots att forskningen bara är i sin linda. Här är hennes råd till chefer som vill komma igång.

Privata sektorn ligger steget före i utearbete. I fastighetsbranschen är utomhuskontor helt enkelt en förlängning av flexkontoren. Fastighetsföretag utvecklar dem i syfte att skapa mervärde för hyresgäster. Och för att hitta nya sätt att skapa vinster, förstås.

I Stick ut Malmö undersöks hur ­medarbetare i Malmö Stad gör när de ­arbetar utomhus utan utomhuskontor, och hur de upplever det. Entydigt positivt, har det visat sig. Men hur utearbete på­verkar arbetsmiljö, effektivitet och hälsa vet vi fortfarande inte så mycket om.

– Forskningen är fortfarande i sin linda. Men vi lever i ett gränslöst arbetsliv, vi är ständigt uppkopplade och vi behöver återhämtning, konstaterar Susanna Toivanen.

Som hon ser det kan vi lugnt utgå från att utomhusarbete är bra för oss. Det krävs inte heller så stora investeringar för att möjliggöra att arbeta ute, egentligen är det bara att sticka ut. Men det kan vara bra att förankra ordentligt innan man drar igång.

Marika Sivertsson

Artiklar

Till arkivet

Tips

  • Berätta om hälsoeffekterna.
  • Var en förebild och dela med dig av hur du arbetar ute.
  • Uppgradera utomhusytor: fixa gröna planteringar, installera sittvänliga ytor med bord, bygg vindskydd och sätt tak.
  • Uppmuntra och tipsa om att exempelvis veckomöten, mejlhantering och telefonsamtal kan ske utomhus.
  • Författa en enkel och tydlig policy för hur utomhusarbetet kan gå till – när, var och hur.
  • Kontakta företagshälsovården för råd och tips kring hur ni kan lägga upp ert arbete ute.
  • Gör en enkät. Fråga medarbetare vad de behöver för att kunna göra sina arbetsupp­gifter utomhus.

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar