Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Jonas Fröberg.

    Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

2019-09-09

Chefen i Fokus nr 3 2019. Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.

Är pjäsen verklighetsbaserad?

– År 2008 blev jag ombedd av stadsdirektören i Göteborg att spegla hur staden lever upp till sin egen värdegrund. Det jag upptäckte gör vi nu en pjäs av, så ja, den är dokumentär.

Vad upptäckte du?

– Att mellanchefer är duktiga på att utöva men inte förstår konsekvenserna av New Public Management, NPM, ett kontrollsystem som alla kommuner omfattas av. Det leder till byråkratisering, avprofessionalisering och utrensning av andra värden än ekonomiska.

Varför en pjäs?

– Vi vill berätta om vad vi har upplevt. För oss är det en sorgebearbetning.

Vilka ska se pjäsen?

– Kommunala mellanchefer, så att de kan förhålla sig till NPM, reflektera över systemet och återta sin handlingskraft.

Fotnot: Regeringens tillitsdelegation före­slog i sitt slutbetänkande i januari 2019 en ny modell för tillitsbaserad styrning i välfärdssektorn.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar