×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dags att gå på toa

2019-09-09

Chefen i Fokus nr 3 2019. LedareVad ska jag skriva här? Jag har tänkt och funderat. Och funderat och tänkt. Och – pling! Så har jag fått en idé.

Fast nej, så fungerar det nog mest för professor Balthazar. Ibland kör man fast. Men till skillnad från den tecknade barnprogramsprofessorn från 1970-talet som vankar av och an i sitt funderande, så har jag lite slumpartat och överraskande upptäckt, vid ett flertal tillfällen faktiskt, att det är när jag tvingats lämna mitt skrivbord för ett besök på ”lilla huset”, som låsningen har släppt (i hjärnan, alltså). Och således har jag därefter kunnat jobba vidare.

Med det sagt tror jag att andra miljöer än kontorsrummet/-landskapet är bättre på att frigöra kreativiteten i oss. Det behöver inte nödvändigtvis innebära förflyttning till en toalett, utan (kanske ännu hellre) att byta ut kontorsstolen mot en soffa, att sköta viss administration på ett kafé eller att ha planeringsmötet utomhus.

I Malmö stad, som vi besökt inför detta nummer, arbetar man framgångsrikt utomhus i samband med ett forskningsprojekt. Och här bekräftas min tes av forskaren Charlotte Petersson: ”Idéerna poppar när vi är ute i det fria”, något som i sin tur bekräftas av både chef och medarbetare i förvaltningen.

Hur ofta jobbar du ute i friska luften? Och vilka arbetsuppgifter kan du göra där? Det är frågor som är värda att begrunda. För forskningsprojektet i Malmö visar att det bästa sättet för dig som chef att få dina medarbetare att arbeta utomhus och därmed bli piggare och därmed bli bättre på problemlösning och därmed bli gladare, är att föregå med gott exempel.

Nåväl, hur avrundar jag nu den här texten? Det verkar som att det är dags för mig att gå ut. Eller i alla fall på toa.

Artiklar

Känslomässig karusell

Ledare Tänk dig att du har jobbat som chef hos samma arbetsgivare i ungefär hela ditt vuxna liv.  2019-11-11

Att konfrontera en bluffare

Bettan ljuger. Men bara om småsaker. Eller? Vem vet, egentligen? Hur kan hennes chef, Calle, konfrontera henne utan att anklaga?  2019-11-11

Hallå där, Ingrid Tollgerdt-Andersson

Ingrid Tillgerdt-Andersson är ledarskapsforskare och delar med sig av nya rön i boken Så vinner du slaget om de bästa.  2019-11-11

Foto: Mostphotos.

Nu ska kollektivet styra

Hur skulle det vara att jobba i en kommun eller region utan chefer? I stället planerar var och en vad man vill göra, hur det ska genomföras och följas upp.  2019-11-11

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!