×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Första professorn inom HMR

2019-11-11

Chefen i Fokus nr 4 2019. Stefan Tengblad är Sveriges första professor inom HMR, Human Resource Management, vid Göteborgs universitet.

Grattis! Hur firar du det?

– Tack! Det är invigning av professuren i januari med tal och mingelfirande.

Varför just du?

– Det var många sökande till tjänsten, och de sakkunniga tyckte jag var mest meriterad. Jag har forskat mycket om medarbetarskap, chefers arbete, chefsförsörjning och vad som kännetecknar organisationers livskraft.

Vad gör en professor i HRM?

– Det handlar om att samordna och utveckla forskningen på Göteborgs universitet och internationellt. Även om ämbetet inte funnits tidigare så pågår forskning som har med det att göra. Vi vill sätta ljus på dessa frågor, bidra till ny forskning inom HRM och underlätta spridningen av den.

Vad är på gång i ämnet?

– Mycket av forskningen handlar om att kunna beskriva hur man ska jobba inom HRM för att få en bra balans mellan personalens prestationer och en god arbetsmiljö. Den handlar också om vägledning för hur man skapar förutsättningar för medarbetare att utvecklas och nå sin potential.

Vad forskar du själv om just nu?

– Om dilemman i chefers arbete, till exempel hur man ska hantera krav på kvalitet samtidigt som de ekonomiska resurserna är små. Ett annat exempel är hur man ska kunna koppla långsiktig utveckling till akuta problem.

Artiklar

Känslomässig karusell

Ledare Tänk dig att du har jobbat som chef hos samma arbetsgivare i ungefär hela ditt vuxna liv.  2019-11-11

Att konfrontera en bluffare

Bettan ljuger. Men bara om småsaker. Eller? Vem vet, egentligen? Hur kan hennes chef, Calle, konfrontera henne utan att anklaga?  2019-11-11

Hallå där, Ingrid Tollgerdt-Andersson

Ingrid Tillgerdt-Andersson är ledarskapsforskare och delar med sig av nya rön i boken Så vinner du slaget om de bästa.  2019-11-11

Foto: Mostphotos.

Nu ska kollektivet styra

Hur skulle det vara att jobba i en kommun eller region utan chefer? I stället planerar var och en vad man vill göra, hur det ska genomföras och följas upp.  2019-11-11

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!