×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Lotta Ekstedt, Chefredaktör chefen i fokus

    Lotta Ekstedt, Chefredaktör chefen i fokus

Nödvändigt att lära nytt

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Pappa: ”Vad har du lärt dig i dag?” Mitt tonåriga jag: ”Inget.”

Hans återkommande försök att få mig att reflektera över skoldagen ledde ingenstans just då, när jag gick på högstadiet, lite skoltrött kanske och tankarna definitivt på helt annat håll.

Obegripligt för en pappa som läst hela Nationalencyklopedin som en roman, från A till Ö – och kommer ihåg ungefär allt.

Jag har, som tur är, mognat och inser nu både vikten och nöjet av att lära nytt (även om det inte bara är lätt). En förändras. Världen förändras. Arbetsuppgifter och förutsättningar förändras. Och för de allra flesta chefer är det ett måste att hänga med i svängarna för att kunna vara en fortsatt bra ledare. Kompetensutveckling för chefer är därför, om inte från A till Ö, så A och O. Det är en vinst, inte bara för er chefer, utan även för medarbetarna och därmed för arbets­givaren. Ändå är det långt ifrån alla chefer som får den kompetensutveckling de behöver, visar vår undersökning.

Men visste du att vi lottar ut en ledarskapskurs i varje nummer? Så om det råder kompetensutvecklingstorka på din arbetsplats råder jag dig (och andra) att kika närmare på sidan 33.

Det finns såklart massor av andra sätt att vidareutbilda sig och utvecklas än på kurser av olika slag. Inte minst i det dagliga arbetet. Ibland tänker vi nog inte på det, fast vi kanske borde. Det kan fungera som en slags repetition av dagens lärdomar. Eller, det kan få oss att inse vad vi inte lärt oss men skulle behöva.

Så, vad har du lärt dig i dag?

PS. Även Chefen i fokus utvecklas och förändras. I det här numret testar vi nytt papper. Hur känns det, tycker du? Hur ser det ut? Bättre eller sämre?

Artiklar

Känslomässig karusell

Ledare Tänk dig att du har jobbat som chef hos samma arbetsgivare i ungefär hela ditt vuxna liv.  2019-11-11

Att konfrontera en bluffare

Bettan ljuger. Men bara om småsaker. Eller? Vem vet, egentligen? Hur kan hennes chef, Calle, konfrontera henne utan att anklaga?  2019-11-11

Hallå där, Ingrid Tollgerdt-Andersson

Ingrid Tillgerdt-Andersson är ledarskapsforskare och delar med sig av nya rön i boken Så vinner du slaget om de bästa.  2019-11-11

Foto: Mostphotos.

Nu ska kollektivet styra

Hur skulle det vara att jobba i en kommun eller region utan chefer? I stället planerar var och en vad man vill göra, hur det ska genomföras och följas upp.  2019-11-11

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!