×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Egentligen bör dubbelarbete inte förekomma, tycker verksamhetschefen Agneta Lindblom Eriksson, men i de fall det ändå gör det är det bra med ett fast tillägg. Foto: Magnus Lejhall

    Egentligen bör dubbelarbete inte förekomma, tycker verksamhetschefen Agneta Lindblom Eriksson, men i de fall det ändå gör det är det bra med ett fast tillägg. Foto: Magnus Lejhall

Dubbelarbetande får extra tillskott

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Alla chefer i Karlshamns kommun som täcker upp för en kollega får ett extra tillskott på 4 000 kronor per månad. Det har arbetsgivaren och Vision tagit i hand på.

– Det tycker jag är jättebra. Det blir en uppmuntran till den som behöver göra en extra insats, säger Agneta Lindblom Eriksson, verksamhetschef för stöd och service på arbete- och välfärdsförvaltningen.

Under de snart nio år hon arbetat i kommunen har hon varit med om att chefer täckt upp för varandra under längre tid vid tre tillfällen. Själv har hon gått in och jobbat dubbelt under kortare perioder.

– Det är ingen eftersträvansvärd situation, men ibland kan det vara svårt att hitta en ersättare när någon slutar och den som kommer efter inte kan komma ifrån direkt på grund av att man har uppsägningstid, säger Agneta Lindblom Eriksson.

Tidigare har chefer som täckt upp för andra fått en mindre summor och olika verksamheter har haft olika regler kring det. Visions avdelningsordförande Christina Gustafsson, som drivit frågan, tycker att det som är bra med överenskommelsen är att det nu blir tydligt vad som gäller vid dubbelarbete.

– Det blir tryggare så. En annan fördel är att vi genom en formell överenskommelse får bättre koll på vilka som går in och täcker upp så att det inte blir samma person hela tiden, säger hon.

Enligt det centrala avtalet för kommuner och landsting är arbetstagarna skyldiga att täcka upp för kollegor vid arbetstoppar. Därför gäller ersättningen om 4 000 kronor först från och med tredje månaden.

Även personalchefen Jonas Jönsson är nöjd. Han är dock noga med att tiden man går in och täcker upp för en chefskollega helst ska vara så kort som möjligt.

– Efter tre månader är det rimligt att man får ersättning för det extra arbetet. Men betalningen för det får inte vara för hög, eftersom det då kan vara lockande att ta på sig dubbelarbete hela tiden och det är inte meningen.          

Artiklar

Känslomässig karusell

Ledare Tänk dig att du har jobbat som chef hos samma arbetsgivare i ungefär hela ditt vuxna liv.  2019-11-11

Att konfrontera en bluffare

Bettan ljuger. Men bara om småsaker. Eller? Vem vet, egentligen? Hur kan hennes chef, Calle, konfrontera henne utan att anklaga?  2019-11-11

Hallå där, Ingrid Tollgerdt-Andersson

Ingrid Tillgerdt-Andersson är ledarskapsforskare och delar med sig av nya rön i boken Så vinner du slaget om de bästa.  2019-11-11

Foto: Mostphotos.

Nu ska kollektivet styra

Hur skulle det vara att jobba i en kommun eller region utan chefer? I stället planerar var och en vad man vill göra, hur det ska genomföras och följas upp.  2019-11-11

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!