Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Antje Jackelén. Foto: Magnus Aronson/Ikon

    Antje Jackelén. Foto: Magnus Aronson/Ikon

”Trivsel frukten av gott arbete”

2016-09-08

Chefen i Fokus nr 3 2016. Ärkebiskop Antje Jackelén trodde först inte att hon var skapt att bli chef. Men i dag ser hon ledarskapet som en källa till glädje och utveckling.

Vilket var ditt första chefsjobb?

– Det var som tillförordnad kyrkoherde i början av 1990-talet i ett landsbygdspastorat utanför Lund. Jag hade jobbat som komminister och den ordinarie kyrkoherden tog tjänstledigt för ett fackligt uppdrag. Efter en tid växte det fram tankar om att jag skulle vilja och klara av att vara kyrkoherde.

Så du kan tacka facket för ditt första chefsjobb?

– Ja, på sätt och vis (skratt). Det fanns också ett pilotprojekt för kvinnor som var intresserade av att bli chefer. Jag kände viss tvekan inför en kurs som var bara för kvinnor, men sökte och blev antagen. På den tiden hade jag hade en självbild av att vara den som står i andra ledet, bidrar och analyserar. Jag tänkte att jag inte var skapt till chef och ledare. Men den bilden ändrades. Jag såg att jag hade en del gåvor ändå.

Hur har du utvecklats sedan dess?

– Jag har mer erfarenhet idag. Jag tror också att jag har blivit skickligare på att formulera mig. Och jag har mer att säga om fler saker. Men vissa saker har inte ändrats. Som att jag anser att trivsel på jobbet är en frukt av gott arbete. Att ha roligt på jobbet är inget självändamål – men det är roligt att utvecklas.

Hur fortsatte din karriär?

– Efter några år växlade jag in på ett annat spår och doktorerade. Sedan fick jag flera internationella uppdrag inom universitetsvärlden och därefter rekryterades jag som biskop till Lunds stift. Senare valdes jag till ärkebiskop.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det är oerhört starkt att det funnits biskopar sedan kyrkans början som har haft samma typ av mitra som jag bär ibland. Denna kontinuitet ger både styrka och ödmjukhet. Jag har uppdraget till låns en stund och gör det bästa jag kan. Det gör att jag känner glädje i det ansvar jag har.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Fakta

Namn: Antje Jackelén
Ålder: 61 år.
Familj: Gift sedan 1979 med Heinz Jackelén. Två vuxna döttrar.
Så gör jag för att koppla av: Långpromenader i naturen och att läsa sådant jag inte måste.
Karriär i dag: Ärkebiskop i Svenska kyrkan.
Bakgrund: Komminister, tillförordnad kyrkoherde, teologie doktor, olika akademiska titlar vid Lutheran School of Theology i Chicago, biskop i Lunds stift.

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar