Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Anna Ekström kom tillsammans med kristdemokraternas förre partiledare, Göran Hägglund, tvåa i senaste säsongen av SVT:s tv-program På spåret. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

    Anna Ekström kom tillsammans med kristdemokraternas förre partiledare, Göran Hägglund, tvåa i senaste säsongen av SVT:s tv-program På spåret. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Vill få skolan på rätt spår

2016-11-10

Chefen i Fokus nr 4 2016. Anna Ekström har aldrig haft som mål att bli chef. Ändå har hon haft flera tunga poster och är nu Sveriges nyaste minister.

Vilket var ditt första chefsjobb?
– Det var som planeringschef på statsrådsberedningen 1997 under dåvarande statsminister Göran Persson. Jag var chef över en liten grupp sakkunniga, bland annat Morgan Johansson, nuvarande justitieminister.

Hur har du förändrats i ditt ledarskap sedan dess?
– Jag har successivt fått större grupper, vilket innebär mindre personalansvar men större ledaransvar. Det jag också lärt mig genom åren är hur viktigt det är med kommunikation. Man kan aldrig vara nog tydlig eller tjatig. Med många medarbetare är risken stor att det finns någon som inte har hört. Jag har också förstått att jag är en bra chef när jag hittar något som jag tycker om hos folk.

Men går det att hitta något hos alla?
– Ja, jag blir till exempel ofta imponerad av hur skickliga mina medarbetare är, vilket gör att jag får lätt att tycka om dem.

Har du hela tiden haft som mål att jobba med chefs- och/eller ledarskap?
– Nej, aldrig. Mitt mål är att arbeta med frågor som jag tycker är viktiga och där jag kan göra nytta.

Vad är det som lockat med chefskapet?
– Den härliga känslan av leda ett arbete där man tillsammans åstadkommer mer. Att ett plus ett kan bli tre.

Vad är roligast med ditt nuvarande jobb?
– Att se till att politiken omsätts i verkligheten.

Och tråkigast?
– Inget.

Ditt nästa karriärmål?
– Har inget, förutom att fortsätta göra nytta.

Har du något chefstips att dela med dig av till Chefen i Fokus läsare?
– Var moralisk! Gör det som är rätt!

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Anna Ekström

Ålder: 57 år.
Familj: Man och två vuxna barn.
Så gör jag för att koppla av: Det är jag bra på. Jag kan sätta mig var som helst och blunda och glömma var jag är, om så bara för tio sekunder.
Jag löser gärna sudoku också.

Karriär:
I dag:
Gymnasie- och kunskapslyftsminister sedan september i år.
Bakgrund: Bland annat juristutbildning samt ­riksdagens stenografiutbildning. Tidigare bland annat generaldirektör för Skolverket och ord­­-
för­ande i Saco.

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar