×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Teknik och miljö

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med teknik och miljö i kommun eller landsting, i ett bolag med koppling till välfärden eller en kyrka. Som det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb.

Jour och beredskap - vad gäller?

För tekniker och ingenjörer är det inte ovanligt med jour och beredskap. Vision menar att du ska ha en rimlig ersättning och möjlighet till vila.

Allt om din arbetsmiljö

Det ska kännas bra att gå till jobbet. Här finns allt om din arbetsmiljö, vad ni kan göra på arbetsplatsen och vilka regler som gäller.

Erbjudande Ny Teknik

Ny Teknik är Sveriges största tekniktidning och tekniksajt. Just nu kan du som är medlem i Vision ta del av en schyst rabatt - 10 nr + 2 extra nr för 399 kronor. 

Vision chef

Vision Chef

Vision är det största fackförbundet för chefer i offentlig verksamhet. Vi gör skillnad för dina förutsättningar för ett bra ledarskap genom stöd och rådgivning, utbildningar, inkomstförsäkring, en personlig ombudsman mm

Vision Chef

Tidningen Vision

 • På språng. 7–8 gånger per dag är Alexander Olsson ute och byter eller lagar IT-utrustning på sjukhusets avdelningar. Foto: Morgan Karlsson

  IT-tekniker bryter ny mark

  2018-09-19

  När digitaliseringen i sjukvården går på högvarv ­behövs personalens spetskompetens. I Blekinge har IT-teknikerna axlat nya roller.

 • Två tunga EU-direktiv trädde i kraft med kort mellanrum. Det blev lite för mycket, konstaterar Rickard Blank, IT-chef i Ljusdal. 
Foto: Petra Berggren

  ”Baksmälla efter GDPR”

  2018-09-19

  I augusti trädde NIS-direktivet i kraft i EU som ställer nya krav på säkerhet i nätverk och informationssystem. I kommunerna har man haft fullt upp med GDPR och ligger efter med förberedelserna.

 • Så har lönerna ökat

  2018-09-19

  De senaste åren har löneutvecklingen för tekniker och ingenjörer varit bättre i kommuner och landsting än i statliga och privata sektorn.

Visa fler
Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Nr 6 2018

Tidningen Vision är Visions medlemstidning som kommer ut med 8 nr per år. 

Fokus teknik

September 2018

Studentmedarbetaren Maryam Al-Azawi råder andra att ta chansen att bli studentmedarbetare.

April 2018

Läs om Landstinget Dalarnas IT-avdelning som få ny ledning efter fackens kritik. Läs också om IT-teknikern som tagit plats i katedern för att höja lärarnas datakompetens.

Januari 2018

Högtryck i branschen gör det svårt för kommunerna att rekrytera. Särskilt svårt är det att hitta erfarna projektledare och trafikplanerare med spårkompetens. IT-tekniker har svårt att varva ner efter...

En skjuts i karriären

Använd Vision – tips, mallar och karriärsamtal

Visions karriärtjänster

En arbetsdag med en student

Vision har många studentmedlemmar som är nyfikna på arbetslivet. Ta emot en student under en arbetsdag!
Ta emot en student

Gå med i Mentornätverket

Mentornätverket

- För en lyckad start i karriären

Hitta din mentor Läs mer

Vad vill du förändra?

Vill du förändra något på jobbet är Vision rätt plattform. Prata med dina kolleger om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare. Vision på din arbetsplats kan ta initiativ till intresseförhandlingar för att få till förändringar som gäller arbetsmiljö och andra villkor.

Inflytande på jobbet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb