×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Teknik och miljö

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med teknik och miljö i kommun eller landsting, i ett bolag med koppling till välfärden eller en kyrka. Som det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb.

Strular IT-systemen?

Visions medlemmar har i snitt har en tidsförlust på 26 minuter per dag på grund av IT-strul. Hur ser din digitala arbetsmiljö ut?

Jour och beredskap - vad gäller?

För tekniker och ingenjörer är det inte ovanligt med jour och beredskap. Vision menar att du ska ha en rimlig ersättning och möjlighet till vila.

Allt om din arbetsmiljö

Det ska kännas bra att gå till jobbet. Här finns allt om din arbetsmiljö, vad ni kan göra på arbetsplatsen och vilka regler som gäller.

Stresskollen

Med Stresskollen tar du enkelt pulsen på din arbetssituation. Dessutom får du konkreta tips på hur du kan få en bättre balans i jobbet och mer arbetsglädje.

Stresskollen

Tidningen Vision

 • Vad är kombinerad mobilitet?

  2018-01-18

  Hallå där Göran Smith, Regionutvecklare och industridoktorand på Västra Götalandsregionen.

 • Visions huvudskyddsombud Kerstin Eksell har jobbat på många av Renovas anläggningar. Numera är hon på farligt avfall. Foto: Anna Rehnberg

  Säker blick för säkerhet

  2018-01-18

  Tunga lyft, skärsår och skador av kemikalier. ­Återvinning är en bransch med betydande arbets­miljörisker. Kerstin Eksell på Renova i Göteborg har lång erfarenhet som skyddsombud och jobbar för att undanröja faror för de anställda.

 • Daniel Wiberg är ensam IT-tekniker på Enebyskolan i Norrköping och van att ständigt rycka ut och hjälpa elever och lärare. Foto: Henrik Witt

  IT-tekniker aldrig bortkopplad

  2018-01-18

  Fler arbetsuppgifter och mer stress. Många IT-tekniker har svårt att varva ned efter jobbet, visar Tidningen Visions undersökning.

Visa fler
Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Nr 2 2018

Tidningen Vision är Visions medlemstidning som kommer ut med 8 nr per år. 

Fokus teknik

Januari 2018

Högtryck i branschen gör det svårt för kommunerna att rekrytera. Särskilt svårt är det att hitta erfarna projektledare och trafikplanerare med spårkompetens. IT-tekniker har svårt att varva ner efter...

November 2017

7000 blivande tekniker listar plus och minus med framtida arbetsplatsen. Balans mellan jobb och fritid samt trygg anställning kommer högst på listan.

September 2017

Det blev ordentliga löneökningar för systemtekniker och steriltekniker i Landstinget Dalarna i år, över 8 procent i genomsnitt. Läs också om lösningen på Ölands dricksvattenbrist.

En skjuts i karriären

Använd Vision – tips, mallar och karriärsamtal

Visions karriärtjänster

En arbetsdag med en student

Vision har många studentmedlemmar som är nyfikna på arbetslivet. Ta emot en student under en arbetsdag!
Ta emot en student

Gå med i Mentornätverket

Mentornätverket

- För en lyckad start i karriären

Hitta din mentor Läs mer

Vad vill du förändra?

Vill du förändra något på jobbet är Vision rätt plattform. Prata med dina kolleger om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare. Vision på din arbetsplats kan ta initiativ till intresseförhandlingar för att få till förändringar som gäller arbetsmiljö och andra villkor.

Inflytande på jobbet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb