×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Det här vill Vision

Vision är fackförbundet för dig som jobbar i tandvården eller som är studerande på en tandvårdsutbildning. Du kan vara med i Vision om du till exempel är tandsköterska, ortodontiassistent, tandhygienist eller tandtekniker.

Vision organiserar många anställda i den offentliga tandvården. Det är en styrka. Genom att vi är så många kan vi förhandla fram bra kollektivavtal för din lön och dina yrkesvillkor. Vision påverkar arbetsgivare och chefer och driver opinion för bättre villkor i tandvården. Läs till exempel rapporten ”Bättre behandling – tandsköterskornas viktiga betydelse i offentlig tandvård”. Vision har ett nationellt nätverk där yrkesverksamma i tandvården utbyter erfarenheter och tillsammans driver på för en bättre arbetsmiljö och ökad lönespridning.

Dina förutsättningar

Du ska trivas på jobbet och ha nära till din chef. Vision jobbar för att höja statusen för anställda i tandvården. Alla yrkesgrupper är viktiga i tandvårdsteamet. Du förtjänar att få uppskattning och tät återkoppling för din arbetsinsats. Det viktigt att du få ha inflytande över arbetet och ha en bra fysisk, organisatorisk och social arbetsmiljö.

 

Din utveckling

Den offentliga tandvården måste fortsätta att vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och framtida anställda. Arbetsgivare måste på olika sätt se till tandsköterska fortsätter att vara attraktivt att utbilda sig till och göra yrkeskarriär i. Det är ett centralt yrke för en patientsäker tandvård med hög nivå på service och gott bemötande. Du som jobbar inom tandvården ska få kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i arbetet. Vi ser med oro på försöken att snabbutbilda och ta enkla genvägar för att lösa tandvårdens rekryteringsproblem.

 

Din lön

Lönen ska höjas när du utvecklas i ditt yrke. Din lön ska sättas utifrån ansvar, kompetens, svårighetsgrad och resultat. Vi vill att arbetsgivare i den offentliga tandvården gör långsiktiga lönesatsningar för tandsköterskor för att öka attraktiviteten i yrket. De genomsnittliga månadslönerna speglar inte att det är en kvalificerad profession och det vill vi ändra på. Lönespridningen i tandsköterskeyrket måste öka och arbetsgivare måste leva upp till kollektivavtalets krav på individuell lönesättning.

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Brist på tandsköterskor kan leda till felbehandlingar

Det råder stor brist på tandsköterskor i hela landet konstaterar Vision i en ny rapport. Det riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientsäkerhet. För att behålla erfaren personal och rekrytera nya medarbetare måste arbetsgivarna göra långsiktiga lönesatsningar och erbjuda moderna villkor.  2019-01-28

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

Tandvården

Vision är fackförbundet för dig som studerar till eller jobbar som tandsköterska, tandtekniker eller tandhygienist.

Det här vill Vision

Det här tjänar du på kollektivavtalet

Seija är tandsköterska i ett landsting och tjänar över 57 000 per år på kollektivavtalet som Vision har tecknat med hennes arbetsgivare.

Läs mer

90 nya medlemmar under oktober

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb