×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fokus tandvård

Specialsidor i Tidningen Vision för dig som jobbar med tandvård.

Januari 2019

Folktandvården i Sundsvall har öppnat en särskild tandakut för personer som inte är listade på någon klinik. Följ med till innovationskliniken i Umeå som testar nya arbetssätt och tekniker.

Oktober 2018

Rinkebymodellen löser personalbrist med arbetstidsförkortning.

Januari 2018

Folktandvården i Gottsunda, Uppsala, lyckades vända trenden med dålig tandhälsa bland barn. Ortodontiassistenternas utbildning förlorar högskolestatus.

Augusti 2017

Folktandvården i Stockholm testar att ta emot lärlingar för att locka fler att utbilda sig inom tandvård. Mathilda Söremark, 19 år, är tandvårdslärling på Folktandvården i Handen utanför Stockholm. I framtiden kanske hon kommer att utbilda sig till tandsköterska.

Januari 2017

Det handlar mycket om löner. Västmanland är det landsting som betalar sämst när de anställer nya tandsköterskor: 19 000 kronor i månaden. Lönen borde ligga flera tusenlappar högre, anser Annika Kling på Folktandvården i Sala.

September 2016

Biträden blir permanenta: Folktandvården i Örebro först ut med ny yrkesgrupp. Och Blekinge toppar löneligan, stora löneskillnader för tandhygienister och tandtekniker.

Februari 2016

Asylklinik lättar på trycket Särskild jourklinik för asylsökande skapade bättre arbetsmiljö, Satsning på utbildning ska lösa sköterskebrist, Styr sin egen arbetstid – men först sex timmars kliniskt arbete

September 2015

Mer i plånboken i Östergötland - Stora skillnader i löneökning för landets tandsköterskor. Brist väntas på ortodontiassistenter. En genväg tikll första jobbet - Bristen på tandsköterskor tvingar fram nya grepp.

Nr 1 2015

Läs om hur folktandvården i Gällivare rekryterar tandsköterskor utomlands och andra idéer för att lösa Norrlands brist på tandsköterskor. Reportage om personalen som vill ta över folktandvårdskliniken. På ett callcenter i Växjö svarar de åt 15 kliniker, 90 000 samtal per år.

Nr 15 2014

8 sidor om jobbvillkoren i tandvården. Mer i plånboken i Östergötland. Brist på ortodontiassistenter. Om Folktandvården i Jönköping som köper platser på tandsköterskeutbildningen för att säkra personalförsörjningen.

Nyheter

Brist på tandsköterskor kan leda till felbehandlingar

Det råder stor brist på tandsköterskor i hela landet konstaterar Vision i en ny rapport. Det riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientsäkerhet. För att behålla erfaren personal och rekrytera nya medarbetare måste arbetsgivarna göra långsiktiga lönesatsningar och erbjuda moderna villkor.  2019-01-28

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2018-12-19

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Tandvården

Vision är fackförbundet för dig som studerar till eller jobbar som tandsköterska, tandtekniker eller tandhygienist.

Det här vill Vision

Det här tjänar du på kollektivavtalet

Seija är tandsköterska i ett landsting och tjänar över 57 000 per år på kollektivavtalet som Vision har tecknat med hennes arbetsgivare.

Läs mer

1296 nya medlemmar under september

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb