×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, lönebidragsanställning eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visioner för dig inom socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som arbetar med eller studerar socialt arbete. Bredden av yrkestitlar och vår storlek gör skillnad på din arbetsplats. Vision är ett av de fackförbund som har mest att säga till om i förhandlingar om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna i offentlig sektor.

Det här vill Vision

Du är experten – påverka framtidens socialtjänst

Visions alla medlemmar inom socialt arbete är experter på hur socialtjänsten fungerar. Regeringen har tillsatt en utredning som ser över socialtjänstlagen. Vision sitter med i utredningen.

För att samla erfarenheter och idéer bjuder Vision in till en dialog med våra medlemmar som arbetar med socialt arbete. Vi vill erbjuda medlemmarna en verklig kanal att påverka förutsättningarna för sitt jobb. Alla inlägg tas till vara och används som underlag i Visions arbete med utredningen.

Du som arbetar med socialt arbete, eller studerar för att arbeta inom denna sektor, har möjlighet att lämna dina synpunkter och påverka:

 • genom att delta i en av de samlingar och workshops som kommer hållas på olika platser i landet
 • genom att bli medlem i vår diskussionsgrupp på Facebook. Sök på "Framtidens socialtjänst" och ansök om medlemsskap
 • genom att skicka in formuläret ovan
 • genom att e-posta dina synpunkter till Vision

Vad utredningen ska se över (pressmeddelande från Regeringen)

Stresskollen

Med Stresskollen tar du enkelt pulsen på din arbetssituation. Dessutom får du konkreta tips på hur du kan få en bättre balans i jobbet och mer arbetsglädje.

Stresskollen

Balans mellan krav och resurser i socialtjänsten

Vision arbetar för ett hållbart och mänskligt arbetsliv. Socialtjänsten har under många år präglats av en hög arbetsbelastning och en hög andel stressrelaterade sjukskrivningar. Det går att vända trenden. Genom att skapa en balans mellan krav och resurser.

I Visions nya rapport analyseras 47 av Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelanden
utifrån de nya föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö, med fokus på arbetsbelastning.

Ingen maskin

Visa film

Visions medlemmar vill ha ett mänskligt arbetsliv. Upplev resultatet av samarbetet mellan Visions medlemmar och några av Sveriges bästa låtskrivare, producenter och musikvideoskapare. Tillsammans sätter vi tonen för framtidens arbetsliv och skruvar upp volymen så att ännu fler hör.

Tidningen Vision

 • Annika Bergman. Foto: Rickard Kilström

  Vill lösa två problem samtidigt

  2017-10-26

  Behovet att rekrytera undersköterskor är skriande. Med Kivo-metoden hjälper Annika Bergman kommuner i fyra län att hitta nya medarbetare till äldreomsorgen samtidigt som arbetslösa får chans till en anställning.

 • Foto: Most photos

  Tidstjuvar stressar

  2017-10-26

  Ovidkommande arbetsuppgifter som skapas av att saker inte fungerar som det borde, till exempel krånglande datasystem, skapar stress och är en förklaring till att socialsekreterare funderar på att säga upp sig.

 • Med stöd från administratören Torbjörn Andersson kan social­sekreteraren Sofia Forsberg ägna mer tid åt sina klienter. Foto: Lasse Nilsson

  Hjälps åt och hinner mer

  2017-10-26

  Sedan tre år tillbaka har socialarbetarna i Skärholmens stadsdelförvaltning i Stockholm stöd i sitt arbete av en särskild administrativ enhet. Ett upplägg som gör att socialsekreteraren Sofia Forsberg får ett par timmar extra per vecka att ägna åt sina klienter.

Visa fler
Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Nr 7 2017

Tidningen Vision är Visions medlemstidning som kommer ut med 8 nr per år. 

Social Qrage: Temasidor i Tidningen Vision för dig som jobbar inom socialt arbete.

Oktober 2017

Efter nästan fyra års intensivt resande lämnar Cecilia Grefve sin rapport om den sociala barn- och ungdomsvården till regeringen.

September 2017

Arbetsmiljöverket har riktat skarp kritik mot bristande säkerhet på socialkontor i Göteborg. Efter kritiken har nya besöksrum ställts i ordning.

Augusti 2017

Fast anställda socialsekreterare i stället för konsulter och många nyanställda. Bra, men nu måste arbetsgivaren tänka på de mer erfarnas utveckling, tycker Ulrika Eklund.

Undersökningar och rapporter

Genom att fråga våra medlemmar om hur det är att jobba i socialt arbete kan vi påverka framtidens välfärd. Här är Visions senaste undersökningar och rapporter om socialt arbete.

En arbetsdag med en student

Vision har många studentmedlemmar som är nyfikna på arbetslivet. Ta emot en student under en arbetsdag!
Ta emot en student

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb