×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Studentmedarbetare

Många studenter vill gärna ha extrajobb med koppling till sin utbildning under studierna. Att anställa studentmedarbetare under en begränsad period är ett bra sätt att locka unga välutbildade till välfärdsektorn.

Välfärdssektorn befinner sig i en stor generationsväxling samtidigt som många av studenterna på landets universitet förbereder sig för att ta steget ut i arbetslivet. Tyvärr ser många bara den privata arbetsmarknaden som sitt framtida arbetsfält. De flesta jobbar också extra under studietiden men med helt andra saker än vad de siktar på att jobba med i framtiden.

Genom att anställa studentmedarbetare kan ni marknadsföra er som potentiella arbetsgivare och visa upp de spännande och utvecklande jobb som finns inom välfärdsektorn.

Om studentmedarbetare

En studentmedarbetare anställs för att jobba med kvalificerade uppgifter, ungefär 10-15 timmar i veckan parallellt med heltidsstudier. Anställningen skiljer sig från praktik, genom att det inte finns någon formell koppling mellan arbetsgivare och universitet.

Du vinner på att anställa studenter

 • Studentmedarbetare tillför viktiga perspektiv, senaste trender och engagemang i organisationen.
 • Effektiviteten ökar. Arbetsuppgifter kan fördelas på det sätt som är mest effektiv för organisationen.
 • Attraktivare arbetsgivare. Nöjda studentmedarbetare pratar väl om arbetsplatsen.
 • Värdefulla kontakter på universitet och högskolor.
 • Genom studentmedarbetare kan generationsväxlingen ske på ett smidigt sätt.

Viktigt att tänka på för dig som arbetsgivare

 • Arbetsuppgifterna ska vara kvalificerade och ha koppling till de pågående studierna
 • Arbetstiden bör vara flexibel, så att arbetet inte inkräktar på studierna
 • Studenterna ska ha en individuell lön, baserad på deras kompetens och erfarenhet och på svårighetsgraden på tjänsten
 • Fundera igenom vad du vill att studenten ska göra. Vilka arbetsuppgifter har du behov av att få hjälp med och hur många timmar i veckan? Vilken utbildning ska studenten läsa? Ju tydligare uppdrag desto bättre för er båda.

Använd Vision!

Vi har 18 000 studentmedlemmar i hela landet. Kanske kan vi nå din framtida studentmedarbetare? Kontakta oss så kan vi sprida ert jobb i våra kanaler!

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Här är de hetaste kompetenserna inom HR

Vad letar arbetsgivarna efter när de ska rekrytera till sina HR-avdelningar? Här är topplistan med de hetaste kompetenserna för HR och rekryterare.  2019-02-01

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Till arkivet

HR

Vision är fackförbundet för dig som studerar till personalvetare eller jobbar med HR i kommun eller landsting, i ett bolag med koppling till välfärden eller en kyrka.

Läs mer

123 nya medlemmar under juni

Allt det här får du:

 • Löne- och karriärcoachning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

 • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb