×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • En stor förvaltning ger enhetschefen Olga Björk Andreasson möjlighet att låta äldre medarbetare gå ner i arbetstid. Foto: Anders Andersson.

    En stor förvaltning ger enhetschefen Olga Björk Andreasson möjlighet att låta äldre medarbetare gå ner i arbetstid. Foto: Anders Andersson.

Tid krävs för att få äldre att stanna

2019-09-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Äldre måste jobba längre för att välfärden ska klaras. Men chefer och HR-personal får inte förutsättningar att jobba strategiskt med det, visar ny forskning. I Helsingborg finns dock ett lyckat koncept.

Det krävs individuella lösningar för att få äldre att vilja och kunna stanna i jobb längre. Det hävdar Agneta Lindegård Andersson, vid Institutet för stressmedicin i Göteborg, som tillsammans med forskare vid Arbets- och miljömedicin i Lund, ligger bakom forskningsstudien.

– För en del kan det krävas ändringar i schemat, för andra att slippa vissa arbetsuppgifter, säger Agneta Lindegård Andersson, och menar att chefer och HR-personal därför i ett tidigt skede måste planera för hur de kan ta tillvara äldres kompetens och erfarenhet.

– Men de får inte det utrymmet av arbetsgivarenvisar vår studie.

I Helsingborgs stad har man dock beslutat att chefer ska utbildas i hur de kan behålla kompetens i organisationen. Och redan för ett antal år sedan införde staden den så kallade 80/90/100-modellen i samtliga förvaltningar, med syfte att behålla äldre personal med nyckelkompetens. Modellen innebär att chefer kan bevilja medarbetare över 60 år att gå ner till 80 procent i arbetstid, få 90 procent av lönen och full tjänstepension.

Olga Björk Andreasson är enhetschef för 55 medarbetare på ett vårdboende, och har beviljat modellen till tre.

– Jag har löst det med nya scheman. Det finns andra medarbetare som vill gå upp i tid eller personal från andra avdelningar som kan jobba här, säger hon.
I augusti i år jobbade totalt 93 medarbetare i Helsingborg enligt 80/90/100. Men än är det för tidigt att säga om äldre faktiskt stannar längre än de annars skulle ha gjort, enligt stadens HR-konsult, Kristina Trulsson Samuelsson.

– Jag väntar med spänning på förhandsresultat från en forskningsstudie som kommer i höst. Men vi har redan sett att korttidsfrånvaron har minskat, vilket vi tror beror på den längre återhämtning som konceptet innebär, säger hon.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 12 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 10 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 12 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!