×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mille Mobley.

    Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

2019-09-11

Tidningen Vision nr 3 2019. Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.

Bästa ­ledarskaps­tipset:
Att vara sig själv. Genom att vara sig själv har Michelle Obama under hela sitt yrkesliv och i alla sina olika roller lyckats entusiasmera människor och få dem med sig.

Bästa citatet:
”Med min förblindade drivkraft att briljera och mitt behov av att göra saker perfekt hade jag missat skyltarna och tagit fel väg”.

Största ­över­raskningen:
Hur hon i det längsta höll emot när Barack ville kandidera till Demokraternas presidentkandidat. Till slut sa hon ja. Men innerst inne trodde hon inte att han skulle ha en chans. Han var ju trots allt en svart man i Amerika. Hon erkänner också att hon aldrig varit särskilt förtjust i politik och hennes erfarenheter som Amerikas första dam har inte gjort mycket för att ändra på det.

Det bästa med boken:
Det känns som en ärlig bok. Michelle Obama beskriver sig själv som en överambitiös streber som ska förverkliga allt det hennes föräldrar inte haft möjligheter till. De har gett henne en enkel men trygg uppväxt och ett gott självförtroende. Nu gäller det att betala tillbaka med en högskole­examen och en framgångsrik juristkarriär. Ledorden är prestation, resultat, prestation, resultat. Men när hon träffat Barack, som hela tiden utmanar det vedertagna, inser hon att hon hatar att vara jurist och byter karriär.

Det sämsta med boken:
Det är förstås kul att få en inblick bakom kulisserna i Vita huset och en mer nyanserad bild av hjälten Barack Obama. Men mot slutet blir det lite för mycket Barack och för lite Michelle.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 8 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 8 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 8 dagar sedan

Veronica Magnusson.

Alla tjänar på närvarande ledarskap

Tillbaka på jobbet efter sommaren hoppas jag att du känner dig utvilad och redo för höstens utmaningar. Semestern innebär ett välbehövligt avbrott från vardagen och en möjlighet att reflektera över livet och jobbet. För även om de allra flesta av oss älskar våra jobb så handlar vardagen om vilka förutsättningar vi har i arbetet.  för 8 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!