×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Dan Lundgren.

    Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

2019-09-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.

Var är det svårast att vara chef?

– Det är för- och nackdelar inom båda områdena. En bra chef med rätt ledaregenskaper har bättre förutsättningar på ett särskilt boende där kontakten med personal och brukare är närmare. Den fysiska distansen mellan chef, medarbetare och den äldre inom hemtjänsten förutsätter en annan form av ledarskap, exempelvis att chefen arbetar mer uppsökande.

Vad blir konsekvensen av att ­hemtjänstchefer ofta sitter i lokaler långt ifrån anställda och brukare?

– Chefer inom hemtjänsten har begränsade möjligheter att påverka personalens psykosociala arbetsmiljö genom att minska bland annat rollkonflikter och kvantitativa arbetskrav. Man missar möjligheten att stödja och har svårare att ta tag i konflikter.

Hur kan det bli bättre?

– Genom att integrera hemtjänsten med äldreboendena. Tendensen har varit att decentralisera och flytta bort cheferna, men nu tycker jag att pendeln börjar svänga tillbaka, att chefen ska vara nära sin personal och kunna påverka det dagliga arbetet. Och om hemtjänsten är integrerad i lokaler på äldreboenden får hemtjänstpersonalen möjlighet att träffa andra kolleger och chefer.

Finns det likheter i de olika ledarskapen?

– Det finns starka samband mellan uppmuntran, stöd och vilket intresse ledaren visar för personalens välbefinnande och personalens skattning av sin psykosociala arbetsmiljö inom både hemtjänst och särskilt boende.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 10 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 12 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 12 dagar sedan

Veronica Magnusson.

Alla tjänar på närvarande ledarskap

Tillbaka på jobbet efter sommaren hoppas jag att du känner dig utvilad och redo för höstens utmaningar. Semestern innebär ett välbehövligt avbrott från vardagen och en möjlighet att reflektera över livet och jobbet. För även om de allra flesta av oss älskar våra jobb så handlar vardagen om vilka förutsättningar vi har i arbetet.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!