×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • VA-chefen Johan Nyholm har fått utbildning i personalvård. Foto: Peter Carlsson.

    VA-chefen Johan Nyholm har fått utbildning i personalvård. Foto: Peter Carlsson.

Gott ledarskap gav topphälsa

2019-09-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Simrishamn kommun har friskast personal i hela landet. Satsningar på cheferna är en nyckel. ”Ledarskap är a och o när det gäller trivsel hos medarbetarna”, säger personalchefen Helena Strandberg.

Sjuktalet i Simrishamns kommun var fyra procent 2018. Det var andra året i rad som Simrishamn toppade hälsoligan bland kommunerna.

– Vi har ingen dunderhonung, utan gör lite av allt möjligt för att hålla personalen frisk, säger personalchefen Helena Strandberg.

Men bland annat har en långsiktig och strukturerad satsning på cheferna visat sig vara lönsam.

– Det är självklart viktigt att satsa på cheferna. All forskning visar att ledarskap är a och o när det gäller trivsel hos medarbetarna. Och en duktig ledning kan vända ett problemområde.

Satsningen består i att alla chefer kontinuerligt kan välja mellan ett antal utbildningar utifrån egna och kommunens behov. De kan handla om konflikthantering, svåra samtal och andra ledarskapsfrågor som stärker chefsrollen. De sker genom inköpta föreläsningar, interna utbildningar som kollegor håller i samt material från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.
Dessutom har Simrishamn tillsammans med fyra kranskommuner ett mentor/adept-program för cheferna.

– Gröna chefer möter erfarna i olika verksamheter och andra kommuner än de själva och diskuterar ledarskap. Vi står för materialet, men de få själva välja upplägg.

Johan Nyholm är enhetschef på rörnät inom VA, och han har gått flera av kommunens chefsutbildningar.

– Oj, ska jag räkna upp alla?

Det behöver han inte. Men han berättar att han tycker att utbildningarna om kommunikation och svåra samtal är de som gett honom mest och är sådant som han har användning för ofta i olika sammanhang.

– Jag fångar snabbt upp om en medarbetare inte verkar må bra. Om någon exempelvis är sjukskriven ett par dagar med ryggont så kanske problemet egentligen ligger någon annanstans. Det kanske i stället är så att medarbetaren inte har det bra hemma eller inte trivs på jobbet. Då tar jag den diskussionen, säger Johan Nyholm.

Han är också noga med att medarbetarna ska kunna kombinera jobbet med att vara förälder utan att stressa sönder sig.

– Det ska vara tillåtet att exempelvis vabba, även om det är mycket på jobbet. Det pratar vi mycket om på arbetsplatsträffarna.

Antalet sjukskrivningar då?

– Nästan inga alls.

Fotnot: Sjuktalet är den totala sjukfrånvarotiden delat med sammanlagd ordinarie arbetstid. Vägt medelvärde för samtliga kommuner 2018 var 6,8 procent, enligt SKL.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 12 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 10 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 12 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!