×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanna Toivanen.

    Susanna Toivanen.

Förberedelse är a och o

2019-09-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Hon har fått mejl från oroliga chefer som står inför en flytt till aktivitetsbaserat kontor – medarbetarna är inte med på noterna. Rådet från experten Susanna Toivanen är att involvera hela arbetslaget i processen.

– Helst två–tre år före själva flytten. Ta reda på vad folk har för bild av hur man arbetar i ett aktivitetsbaserat kontor och skapa en process som stöttar medarbetarna. Implementeringen är grunden, gör man inga förberedelser händer ingenting, säger Susanna Toivanen, professor i sociologi vid Mälardalens högskola och arbetslivsforskare med fokus på kontorsutformning.

Varför har aktivitetsbaserade kontor blivit så populära?

– För att arbetslivet har blivit mer digitalt, är man uppkopplad kan man numera sitta överallt och jobba. Men det finns även andra aspekter. Vi behöver krympa kontorsytorna för att det ska vara ekonomiskt försvarbart.

– Under en vanlig vecka sitter folk knappt halva tiden vid sina skrivbord. Ur ett hållbarhetsperspektiv är det ganska alarmerande. Ska vi belysa, ventilera och värma upp arbetsplatser och så sitter ingen där? Vi håller på att lära oss att dela på bilar, cyklar och borrmaskiner. På samma sätt behöver vi använda kontorsytorna mer effektivt.

Vad krävs av cheferna?

– Att man föregår med gott exempel och inser att med ett aktivitetsbaserat kontor följer ett nytt arbetssätt där medarbetarna cirkulerar och utför jobbet på andra ställen. Många chefer har inte förstått det utan är fast i rollen som kontrollant.

Hur tror du att de aktivitetsbaserade kontoren kommer utvecklas?

– Det finns mycket att förbättra. Forskningen tittar mycket på själva implementeringen av de nya arbetssätten. Det går inte att bara flytta in och köra igång. Arbetslaget måste göra en massa gemensamma förberedelser för att det ska fungera.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 12 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 10 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 12 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!