×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dags att gå på toa

2019-09-09

Chefen i Fokus nr 3 2019. LedareVad ska jag skriva här? Jag har tänkt och funderat. Och funderat och tänkt. Och – pling! Så har jag fått en idé.

Fast nej, så fungerar det nog mest för professor Balthazar. Ibland kör man fast. Men till skillnad från den tecknade barnprogramsprofessorn från 1970-talet som vankar av och an i sitt funderande, så har jag lite slumpartat och överraskande upptäckt, vid ett flertal tillfällen faktiskt, att det är när jag tvingats lämna mitt skrivbord för ett besök på ”lilla huset”, som låsningen har släppt (i hjärnan, alltså). Och således har jag därefter kunnat jobba vidare.

Med det sagt tror jag att andra miljöer än kontorsrummet/-landskapet är bättre på att frigöra kreativiteten i oss. Det behöver inte nödvändigtvis innebära förflyttning till en toalett, utan (kanske ännu hellre) att byta ut kontorsstolen mot en soffa, att sköta viss administration på ett kafé eller att ha planeringsmötet utomhus.

I Malmö stad, som vi besökt inför detta nummer, arbetar man framgångsrikt utomhus i samband med ett forskningsprojekt. Och här bekräftas min tes av forskaren Charlotte Petersson: ”Idéerna poppar när vi är ute i det fria”, något som i sin tur bekräftas av både chef och medarbetare i förvaltningen.

Hur ofta jobbar du ute i friska luften? Och vilka arbetsuppgifter kan du göra där? Det är frågor som är värda att begrunda. För forskningsprojektet i Malmö visar att det bästa sättet för dig som chef att få dina medarbetare att arbeta utomhus och därmed bli piggare och därmed bli bättre på problemlösning och därmed bli gladare, är att föregå med gott exempel.

Nåväl, hur avrundar jag nu den här texten? Det verkar som att det är dags för mig att gå ut. Eller i alla fall på toa.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 12 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 10 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 12 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!