×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

    Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.

För drygt ett år sedan var arbetsgruppen i kris. När det var som värst var 10 av de 25 medarbetarna sjukskrivna och gruppen präglades av interna konflikter. Många tjänster stod vakanta och verksamheten drevs med hjälp av flera vikarier. Under fem år hade gruppen haft mer än tio chefsbyten och problem att hålla budget. För att klara ekonomin skulle de två grupperna Sunnansjö och Nyhammar slås samman till en, vilket medarbetarna till en början inte såg fram emot.

För att komma till rätta med den negativa utvecklingen kopplades huvudskyddsombud och skyddsombud in och tillsammans med arbetsgivaren utarbetade de en plan. Anki Möllberg, som då var biståndshandläggare fick i uppdrag att tillsammans med HR-avdelningen intervjua alla anställda om vad de ansåg att problemen berodde på. Gruppen bytte även lokaler. Efter att arbetet avslutats utlystes tjänsten som enhetschef för gruppen och Anki Möllberg sökte den.

– Jag är snart 60 år och jag trodde aldrig att jag skulle avsluta min yrkesbana som chef, jag har tänkt att det inte är något för mig. Men personalen fick mig att vilja söka. Det här blev en möjlighet för mig att fortsätta jobba med det jag alltid brunnit för: kommunikation och samtal.

Anki Möllberg berättar att hon fokuserat mycket på att vara en närvarande chef.

– Jag är på plats nästan dagligen och jag ser till att prioritera att vara med min arbetsgrupp, säger hon.

Att informera om allt som händer och att ha en öppen dialog med personalen och ta reda på vad de tycker i olika frågor är andra saker som hon varit noga med. Det är ett arbetssätt som fungerat och som i dag lett fram till att hon har medarbetare som trivs och ser fram emot att gå till jobbet, berättar Anki Möllberg.

– En del som jobbat i 25 år säger att det här är det bästa som hänt.    

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 7 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 6 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 8 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 8 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!