×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Superchefer superviktiga

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. Christine Blomquist lektor i företagsekonomi vid Lunds universitet, forskar kring förekomsten av ”superchefer” i Region Skåne och i skånska kommuner. Det handlar om ledarskapets betydelse för talangförsörjningen.

Vad är en superchef?

– Begreppet kommer från amerikanskan Sydney Finkelsteins forskning. Det är chefer med en förmåga att hitta, rekrytera och utveckla talanger som senare utvecklas till nya goda ledare. Och som samtidigt är starkt fokuserade på att skapa framgång i verksamheten.

Vad utmärker dem?

– Superchefer ställer höga krav och påminner de anställda om hur viktigt deras arbete är. De arbetar utifrån tydliga mål och värderingar, som de kommunicerar till medarbetarna. Samtidigt är de bra pedagoger och ger mycket feedback. Det skapar en kultur där de anställda vill arbeta hårt. Superchefer gör inte heller saker på ett visst sätt bara för att det är så det brukar göras. 

Hur blir man en superchef?

– Ställ utforskande frågor och våga ifrågasätta hur arbetet utförs. Belöna gott arbete, men ta samtidigt upp när något gått sämre. På så sätt känner medarbetarna att deras individuella insats har betydelse. Sedan är det viktigt att skapa forum där medarbetarna får komma till tals. 

Varför behövs de?

– Det kommer att fattas ett stort antal chefer i regioner och kommuner i framtiden, därför är det viktigt att lyckas rekrytera och behålla talanger.

Hur många finns det? 

– Vår studie är inte klar ännu, men att det finns superchefer kan jag säga redan nu.

Susanna Forssblad

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!