×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Räknemodell för rättvisa

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. Rättvisa löner som står sig mot omvärlden. Hur åstadkommer man det? Ekonomichefen i Bräcke kommun, Henrik Kvist, har äntligen hittat en fungerande strategi.

När Henrik Kvist började som ekonomichef i Bräcke kommun för tio år sedan, noterade han:

– Lönerna sattes godtyckligt av cheferna som samtidigt månade om just sina medarbetare, oavsett hur de presterade. Jag ville ha någon form av rättvisa.

Han byggde då upp ett poängsystem kopplat till lönekriterier. Ju bättre medarbetarna lyckades uppfylla kriterierna desto högre poäng. Men då löneutfallet angavs i krontal, gav lika poäng samma löneökning i kronor oavsett innevarande lönenivå.

– Vi stod oss väldigt bra i de lägre löneskikten i förhållande till andra kommuner i länet och övriga Norrland, som är den omvärld jag jämför med. Däremot tappade vi i de högre löneskikten.

För några år sedan infördes därför en modell där en del av löneökningsutrymmet användes i en procentuell beräkning och en del delades ut i kronor. Chefer med medarbetare anslutna till fackförbundet Kommunal använder fortfarande den modellen.

– Men det räckte inte heller hela vägen, så jag laborerade och la in en koefficient i beräkningsmodellen, som cheferna nu använder för Vision-anslutna medarbetare.

Koefficienten för varje medarbetare räknas ut genom att dividera nuvarande lön med snittet av hens kollegors. De med lägre lön än snittet får en koefficient under 1,0 och vice versa. Ju högre koefficient desto mer är varje poäng i kriteriesystemet värd i kronor. Det betyder i sin tur att medarbetare som hamnar på samma poäng får lika stort procentuellt påslag på befintlig lön.

Henrik Kvist kan nu konstatera att medarbetare i både högre och lägre lönenivåer ligger bra till i förhållande till hans omvärld.

– Det här är ingen rymdforskning, men en strategi som fungerar i Bräcke.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!