×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Läst & hört: Inifrån

Läst & hört: Inifrån

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. Politik är inget för den känsliga. Eller för att använda det något slitna uttrycket: med sådana vänner behöver du inga fiender.

Syftet med boken:

Förvånansvärt öppet och ganska osentimentalt berättar Anna Kinberg Batra om lyftet från gruppledare för den moderata riksdagsgruppen till partiledarposten. Efter lite betänketid och konfererande med familjen, bestämde hon sig för att ta steget ut i hetluften. Beslutsam och sugen på uppgiften, men inte beredd på mediedreven, intrigerna och det interna maktspelet.

Tröttsammaste lärdomen:

Att vi inte kommit så långt sedan 90-talet då Sahlinaffären briserade. Kvinnliga toppolitiker granskas fortfarande med en särskild lupp av media, partikollegor och motståndare. Hon radar upp otaliga exempel på konstiga påhopp och kritik som hennes manliga motsvarigheter aldrig behöver stå ut med.

Intressantaste lärdomen:

Anna Kinberg Batra reflekterar också mycket över det förändrade tempot i politiken. Hur Twitter, Facebook och andra sociala medier påverkar skeenden. Som partiledare går det inte att vara bortkopplad en sekund utan att riskera att hamna i bakvattnet på någon debatt som startat med ett Twitter­inlägg.

Bästa citatet:

”Hur feministiskt vore det egentligen att avstå från att säga vad man tycker offentligt i syfte att stryka män med mediemakt medhårs?”

Sämsta med boken:

Inte så roligt skriven, det tar en stund innan den tar sig. Ganska mycket namedroping i början. Förmodligen vill hon lyfta fram sina vänner i partiet. Det blir lite för internt och tråkigt.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!